Харківська влада має міжнародний статус. У наркотрафіках

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 4.06.2008 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5217

МВС підозрює харківську владу в активній участі у наркоторгівлі міжнародного масштабу.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що слідство має свідчення про причетність деяких представників влади Харкова до організації наркотрафіка, який проходив через територію України і низки суміжних держав.

Про це міністр сказав на прес-конференції в Харкові.

Коментуючи, зокрема, заяви мера Харкова Михайла Добкіна про те, що поява у ЗМІ інформації про причетність його до наркоторгівлі є провокацією, Юрій Луценко сказав: «На жаль, це не новина, коли харківські чиновники різного рівня, випереджуючи ймовірні звинувачення в причетності до тих чи інших правопорушень, використовують прес-конференції і голослівні звинувачення на адресу органів внутрішніх справ».

Однак міністр запевнив, що нічого не знає «про будь-які покази щодо Добкіна у справі про харківський наркотрафік».

«Я можу підтвердити лише, що затримані наркодилери, а також інші особи, які причетні до організації наркотрафіку, дійсно дають покази, які можуть свідчити про причетність до кримінальних діянь посадових осіб Харківської міськради. Це правда. Але наразі вони проходять у якості свідків. І саме в такій якості був, як ви знаєте, напевно, запрошений пан секретар Харківської міськради (Геннадій Кернес – Ред.) для дачі показів. У п’ятницю він не з’явився для надання показів, сподіваємося, що завтра він, уже будучи втішений тим, що Луценко поїхав, прийде до міліції і дасть всі необхідні покази», - сказав міністр.

Разом з тим Юрій Луценко повідомив про розслідуванні інших зловживань харківської влади у сфері земельних відносин.

«Також існує ряд резонансних справ, у тому числі й замах на життя і здоров’я людини, яка дає покази, що можуть свідчити також про причетність до цих справ достатньо високопоставлених чиновників», - повідомив Юрій Луценко. Водночас він заспокоїв тим, що «міліція не збирається затримувати будь-кого із чиновників із двома грамами підкинутого порошку, поки я міністр внутрішніх справ. Цього не було і не буде».

Як повідомлялося раніше, у березні цього року при Комітеті Верховної Ради з боротьби з оргзлочинністю та корупцією було створено Робочу групу, яке розслідує причетність правоохоронних органів та інших посадовців Харківщини до наркоторгівлі. Групу було створено на підставі звернення депутатів Харківської міськради, в якому було викладено факти, які, на думку депутатів, свідчать про причетність низки високопоставлених харківських чиновників, зокрема мера Харкова Михайла Добкіна і секретаря міськради Геннадія Кернеса, до організації торгівлі наркотиками на території Харкова та Харківської області. Відтак перевіркою цих фактів займається Генпрокуратура.

Нагадаємо, 3 червня, члени Комітету ВР з боротьби з організованою злочинністю та корупцією на прес-конференції у Харкові заявили, що в ході розслідування справ про діяльність потужного наркосиндикату в Харківській області, у яких проходять понад 100 осіб, фігурують і представники міської влади Харкова. Як наслідок свої посади втратили близько 40 співробітників обласної міліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.