МЗС України зруйнував російську мрію про військові м'язи у Севастополі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.06.2008 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5218

Міністерство закордонних справ України заявляє, що базові угоди про доукомплектування Чорноморського флоту Росії на території України не передбачають право введення нових військових кораблів та суден ЧФ РФ на нашу територію.

Про це йдеться у коментарі прес-служби МЗС щодо заяви головнокомандувача ВМФ Росії Володимира Висоцького про доукомплектування ЧФ Росії на території України.

У МЗС зазначають, що перелік військових кораблів та суден ЧФ Росії на території України чітко зафіксований в угоді між Україною і РФ про параметри поділу Чорноморського флоту.

«Базові угоди не передбачають право введення жодних нових військових кораблів та суден Чорноморського флоту РФ на територію України» - йдеться у повідомленні МЗС.

Водночас, у міністерстві зазначають, що замінити будь-який із зазначених в базовій угоді кораблів на новий можливо тільки в переговорному порядку за умови дотримання принципу – «клас на клас, тип на тип», тобто заміни одного корабля на інший такого ж самого класу чи типу.

«Водночас хотіли б підкреслити, що збільшення кількості особового складу військовослужбовців ЧФ РФ на території України не відповідає логіці його подальшого виведення», - повідомляє МЗС.

Як повідомлялося раніше, 30 травня головнокомандувач ВМФ РФ Володимир Висоцький заявив, що Росія не виключає можливості збільшити число своїх кораблів в Севастополі до сотні.

«Базова угода дає нам можливість мати на Чорноморському флоті до сотні кораблів, а зараз ми маємо 35, чисельність складу може доходити до 25 тисяч, а ми маємо 11. Тоді можна поставити питання - що нам заважає доукомплектувати кількість до базової», - пояснив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.