Напад українофобії. Держдума пропонує зовсім не дружити із Україною

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.06.2008 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5219

Держдума запропонувала Президенту й уряду РФ розглянути питання про вихід Росії з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Україною у випадку реалізації плану офіційного Києва по вступу до НАТО.

Про це говориться в зверненні до президента РФ і уряду РФ, прийнятому Держдумою на сьогоднішньому засіданні.

"У випадку приєднання України до ПДЧ або інших форсованих кроків по вступу України в НАТО вважати ці кроки фактичним однобічним виходом України з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною і розглянути питання про вихід з нього Російської Федерації", - говориться в зверненні.

Цей документ прийнятий у зв'язку з підсумками парламентських слухань, що пройшли в Держдумі 1 квітня цього року.

Парламентарії вважають, що у випадку постановки питання про вихід Росії з великого Договору керівництво країни має звернутися до громадян РФ і громадян України з роз'ясненням причин і мотивів такого рішення.

Російські депутати вважають, що саме влада України винна в тому, що стан російсько-українських міждержавних відносин викликає зараз глибоке занепокоєння.

Як пояснюється в документі, це пов'язано з тим, що влада України вжила заходів військово-політичного, культурного і інформаційно-пропагандистського характеру, спрямовані на відхід від традиційно дружніх відносин між країнами.

Крім того, вони фактично змінюють нейтральний статус України; викликали масові порушення прав і свобод російського і російськомовного населення цієї країни, його прискорену асиміляцію, - зазначається в документі.

Особливі претензії в російських парламентаріїв до дій української сторони щодо Чорноморського флоту РФ.

Керівництву Росії депутати пропонують "виходити з того, що прийняття українською стороною без попередніх консультацій з Росією односторонніх рішень з питань перебування ЧФ РФ на території України є фактичним порушенням міжнародних договорів, укладених між РФ і Україною, якими визначаються статус ЧФ РФ і умови його перебування на території України і які мають безумовний юридичний пріоритет над внутрішнім законодавством, а тим більше над підзаконними актами".

Парламентарії просять доручити російському МЗС і Міноборони Росії продовжити активний переговорний процес, спрямований винятково на рішення практичних питань перебування і функціонування Чорноморського флоту РФ на території України.

Від “Аратти”: у зопалі антиукраїнської істерії російські думівці ніяк не уторопають, що нейтральний статус держави Україна автоматично позбавляє Росію права арендувати територію Севастполя під військову базу.

І всі їхні зазіхання на подальше перебування в Україні - не більше, як пропагандистські витребеньки для внутрішнього використання. Як і волання, що дії української сторони щодо забезпечення виводу російських вояків у 2017 році порушення міжнародних угод.

Втім, що, власне, казати про державу, де тотальна брехня є атрибутом внутрішньої та міжнародної політики?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.