Оприлюднено офіційну причину вибуху на донецькій шахті

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.06.2008 22:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5235

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявляє, що причиною аварії на шахті ім. Карла Маркса в Єнакієвому Донецької області став вибух пилогазової суміші.

Про це повідомили в Кабінеті Міністрів. Відповідний висновок зробила комісія з розслідування причин і наслідків вибуху на шахті під головуванням Турчинова.

Також було прийнято рішення створити рятувальний штаб, що буде працювати цілодобово. Крім того, Турчинов заявив, що на відстані 700 метрів рятувальникам чутні голоси шахтарів.

"Рятувальники намагалися пройти додатковим стовбуром до позначки 625 м - далі прохід заблокований. На позначці 700 м чутні голоси людей", - повідомляє перший віце-прем’єр.

Як підкреслив Турчинов, основне завдання, що стоїть наразі перед штабом - уикнути водовідлив із шахти, оскільки існує небезпека повного затоплення.

Як повідомлялося, о 5 годині ранку на шахті ім.Карла Маркса державного підприємства Орджонікідзевуголь стався вибух газоповітряної суміші. На той момент під землею знаходилися 37 гірників. Вибухом ушкоджені наземні спорудження.

Після інциденту Президент України Віктор Ющенко направив лист прем’єр-міністрові Юліи Тимошенко, в якому просить розробити і затвердити комплексний план заходів щодо ліквідації наслідків аварії на шахті ім.Карла Маркса, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент просить вжити за результатами розслідування причин аварії заходів для залучення до відповідальності винних осіб.

Створена урядова комісія з розслідування причин і ліквідації наслідків аварії під керівництвом першого віце-прем’єра Олександра Турчинова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.