Партія регіонів відпрацьовуватиме російський сценарій

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 8.06.2008 22:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5236

Народний депутат від фракції Блоку НУ-НС Юрій Костенко прогнозує, що фракція Партії регіонів блокуватиме роботу Ради до літніх парламентських канікул.

Про це повідомив лідер Української народної партії Юрій Костенко 7 червня в Полтаві.

«Партія регіонів використовуватиме факт виходу з коаліції 2 депутатів, знову блокуватиме роботу Ради... Думаю, що до парламентських канікул робота Верховної Ради буде заблокована» - сказав депутат.

На його думку, ніяких змін у форматі Верховної Ради не відбудеться, оскільки юридично коаліцію в Раді створюють фракції, а не депутати, тому навіть після виходу депутатів, колишня коаліція існує.

«Важко буде - зрозуміло, без голосів тих, хто вийшов, не вистачатиме голосів для ухвалення рішень, але ситуативне голосування можливе» - відзначив він.

На його думку, зараз проходять переговори про інші формати коаліції у фракціях ПР і блоку Литвина.

«Позачергові вибори зараз нікому не вигідні. Практично всі політичні сили втратили підтримку свого електорату і просто йти на вибори, щоб одержати ще гірше результат, немає сенсу» - сказав Костенко.

Депутат стурбований ситуацією в Україні і вважає вчинок депутатів, що вийшли з коаліції «російським сценарієм» втягування України в чергову кризу для повної зміни влади.

«Ця криза може обернутися абсолютно іншою владою, яка буде обрана восени або взимку цього року, коли будуть позачергові вибори і парламентські, і президентські, і в місцеві ради - саме до цього сценарію нас схиляє Росія. І лише якщо вистачить здоровий глузд у нас, то реваншу влади не буде» - сказав він.

Як повідомлялося раніше, голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович вважає можливими варіантами рішення кризи в Раді переформатування коаліції або позачергові вибори.

6 червня депутати Ради Ігор Рибаков (фракція Блоку Юлії Тимошенко) і Юрій Бут (фракція Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона») повідомили про рішення вийти зі складу коаліції.

Таким чином, зараз в коаліцію входять 225 депутатів.

Парламентська більшість має налічувати мінімум 226 депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.