Дрібного кремлівського провокатора Лужкова вже знають і у Грузії

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.06.2008 11:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5238

Мер Москви Юрій Лужков може бути оголошений персоною нон-грата в Грузії після його публічної пропозиції керівництву Грузії визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

За словами члена парламенту Нікі Руруа, Лужков методично і систематично робить абсолютно ворожі заява відносно територіальної цілісності Грузії.

7 червня, під час економічного форуму в Санкт-Петербурзі мер російської столиці назвав «неминучістю» визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії. «Це неминуче, це віяння часу. Це та самостійність, яку хочуть одержати народи, які не є спорідненими відносно до Грузії», - сказав Лужков.

«Лужков і всі його соратники повинні знати, що на все це Грузія адекватно відреагує», - заявив Руруа. Руруа має намір поставити питання про оголошення Юрія Лужкова персоною нон-грата на найближчому засіданні парламенту Грузії.

Лужков і раніше виступав з пропозицією визнати Абхазію суверенною державою. «Ми переконані в праві Абхазії на будівництво суверенної держави, оскільки Абхазія є суверенною державою, - заявив Лужков в листопаді минулого року. - І ми повинні зробити сміливий крок і ухвалити рішення про визнання суверенітету Абхазії», - цитує слова мера «Кавказький вузол».

Нагадаємо, що Лужков вже оголошений персоною нон-грата в Україні після його заклику поставити питання про повернення Севастополя Росії..

У свою чергу, Москва неадекватно відреагувала на цей крок української держави, відновивши чорні списки українських політиків, які нібито становлять загрозу тамтешньому авторитарному режимові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.