Харківський чиновник влаштував реаліті-шоу

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 19.07.2006 19:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=527

Реаліті-шоу для чиновника. Тепер «заглянути» у кабінет заступника начальника обласного управління транспорту можна, не виходячи з дому. Через мережу Інтернет. Для цього держслужбовець встановив у кабінеті веб-камеру.

Кабінет Петра Костенка транслюється на сайті «МедіаПорту»

Камеру розміром з пачку сигарет техніки встановили над входом. Вона транслюватиме в Інтернет кольорову картинку - правда, без звуку, - повідомляє «МедіаПорт».

Завдання - налагодити камеру так, щоб було видно не лише хазяїна кабінету на робочому місці, але й відвідувачів. Відповідальний за технічний бік проекту - Андрій Авдошин, керівник інтернет-відділу агенції «МедіаПорт».

Андрій Авдошин:«Ми намагаємось зробити все, чого нема в Харкові, у плані Інтернету. Ми намагаємось бути новаторами. Нам це цікаво, нам це близько. Це належить до сфери медіа, до сфери публічності».)

Камеру в кабінеті Петро Костенко, заступник начальника Головного обласного управління промисловості, транспорту та зв`язку, називає «електронною демократією». Це водночас і контроль над чиновником, і його захист, переконаний Петро Костенко. «Вічко» допоможе уникнути провокацій, говорить чиновник.

Петро Костенко:
«Посаду, яку я обійняв, за визначенням є корупційною й хабарницькою. Вже сьогодні я зіткнувся з тим, що надходять пропозиції різні. І я б не хотів взагалі чути їх».

Захистити себе таким своєрідним способом і дозволити городянам контролювати себе Петро Костенко радить усім колегам.

Андрій Білогрищенко, начальник управління споживчого ринку:
«Абсолютно можу погодитися! У мене все відкрито й увесь прийом я веду абсолютно відкрито».

Валентин Дулуб, голова Дзержинського райвиконкому:
«Ні, не погодився б! У мене практично завжди двері відчинені. У мене цілий день люди не припиняються. Хоча, знаєте, якщо хтось сам собі в чомусь не довіряє, сумнівається у власній порядності, нехай ставить. Камера ще не показник того, як людина працює в межах законодавства».

Петро Костенко називає себе першим у світі чиновником, який наважився працювати під постійним наглядом камери. І розраховує на популярність такого відео в мережі - прогнозує не менше 100 відвідувачів на день.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.