Регіонали балакають про звернення у КС щодо коаліції. Як тільки підписи зберуть

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.06.2008 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5278

Фракція ПР у Верховній Раді ініціює звернення до Конституційного Суду для роз’яснення механізму припинення діяльності парламентської коаліції. І мріє про ширку.

Таким чином ПР намагається з’ясувати, чи існує коаліція демократичних сил та розпочати переговори щодо переформатування.

Про це повідомив народний депутата, член фракції Партії регіонів Василь Хара.

Своє звернення Партія регіонів аргументує невідповідністю статті 66 Закону про Верховну Раду існуючій ситуації із заявами про вихід з коаліції 2 депутатів.

Водночас колега Василя Хари по фракції, регіонал Нестор Шуфрич допускає переговори з іншими фракціями Верховної Ради щодо цього звернення. Проте він зазначив, що Партія регіонів має достатню кількість депутатів для звернення.

Ще один нардеп із фракції ПР Михайло Папієв заявив, що після юридичного підтвердження розпаду коаліції регіонали мають намір розпочати роботу із формування широкої коаліції.

«Спочатку повинно відбутись юридичне підтвердження того, що коаліція припинила свою роботу. І лише після того розпочинати роботу з формування коаліції з фракцій, які вболівають за український народ, за економічний розвиток держави, які бажають покращення іміджу нашої країни», - сказав Михайло Папієв.

Як повідомлялося раніше, до фракції БЮТ входять 157 народних депутатів, до НУ-НС – 72 депутати. Коаліційну угоду, під час створення коаліції, не підписав Іван Плющ, який увійшов до фракції НУ-НС.

6 червня двоє депутатів із коаліційних фракцій БЮТ та НУ-НС вийшли із коаліції. Заяви про вихід написали народний депутат, член фракції БЮТ Ігор Рибаков та його колега із НУ-НС Юрій Бут. Відтак, як припускають регіонали, демкоаліція втратила необхідну більшість у ВР, залишившись у складі 225 депутатів.

Між тим, відповідно до чинного законодавства, у коаліції не існує індивідуального членства, оскільки утворити її можуть виключно депутатські фракції. Отже, якщо нардеп входить до складу фракції - він автоматично є у коаліції, а якщо виходить із фракції - втрачає депутатський мандат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.