Депутатська комісія повідомила ГПУ про черговий злочин Космоса

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.06.2008 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5279

Тимчасова депутатська комісія із рослідування діяльності столичного мера звернуляся у ГПУ із заявою про вчинення злочину у зв'язку із ігноруванням столичною адміністрацією звернень народних депутатів України.

Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу Микола Томенко звертає увагу на відсутність співпраці з київською владою у питанні отримання документів, необхідних для роботи ТСК. „Через це комісія вимушена звернутися за допомогою до правоохоронних органів”, - повідомив Микола Томенко.

Він зазначив, що ще 17 березня поточного року Тимчасова слідча комісія звернулася до Київської міської ради із запитом, яким, зокрема, просила Київську міську раду надати копії необхідних для роботи ТСК документів: стенограм пленарних засідань сесії Київської міської ради, протоколів засідань Постійних комісій Київської міської ради, стенограм засідань Президії Київської міської ради.

Враховуючи те, що від Київської міської ради вищевказані документи не були отримані, 14 квітня 2008 року Тимчасова слідча комісія повторно з тим же проханням звернулася вже до Київського міського голови Леоніда Черновецького.

Тільки в середині травня 2008 року до Тимчасової слідчої комісії надійшов лист від Київської міської ради, в якому було перераховано кількість сторінок у запитуваних документах та висловлено прохання продовжити строк виконання запитів до 3 червня 2008 року.

„Враховуючи те, що станом на 17 червня 2008 року копії жодного із запитуваних документів до Тимчасової слідчої комісії не надійшло, у комісії не залишається іншого виходу, як звернутися до Генерального прокурора України Олександра Медведька з повідомленням про злочин (в порядку ст. 97 КПК України) у зв’язку з бездіяльністю з боку посадових осіб київської влади, що створює штучні перешкоди у роботі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України", - зауважив Микола Томенко.

Він висловив сподівання, що органи прокуратури оперативно відреагують на цей запит, приймуть адекватне рішення та посприяють роботі Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування діяльності київської міської влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.