Тимошенко оприлюднила області, де найбільше дерибанять землю

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.06.2008 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5281

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко незадоволена станом проведення аукціонів щодо оренди і продажу земель несільськогосподарського призначення. У половині регіонів їх просто дерибанять за тіньовими схемами.

Про це вона заявила, виступаючи на селекторній нараді з керівниками обласних державних адміністрацій.

“Я би хотіла, щоб ви зрозуміли, який ресурс бюджету ми втрачаємо, залишаючи у непрозорій системі роздачу земель несільськогосподарського призначення”, - підкреслила Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко озвучила перелік областей, які отримали рекордні суми додаткових надходжень до бюджету за рахунок проведення земельних аукціонів. За її словами, рекордсменом з отримання прибутків від проведення земельних аукціонів стала Харківська область, де було проведено 9 аукціонів і додатково отримано до місцевого бюджету 56,5 млн. грн. Окрім того, вражаючі, за словами глави Уряду, результати також продемонструвала Чернігівська область, яка провела 5 аукціонів і отримала 27,5 млн. грн.

Юлія Тимошенко повідомила, що “абсолютний рекорд” встановлено селищем міського типу Варна Чернігівської області, де місцева влада за 2 проведені аукціони додатково отримала до бюджету 26,5 млн. грн. Також Юлія Тимошенко відмітила показник міста Чернівці - за 1 аукціон - 1,5 млн. грн. додатково до бюджету.

Водночас, Прем’єр-міністр України звернула увагу на ситуацію в Автономній Республіці Крим, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Луганській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській областях, а також містах Київ і Севастополь, які дали “нульові” результати надходжень від проведення земельних аукціонів.

“Тут у нас аукціони були не в моді”, - додала Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.