БЮТ очиститься від зрадників через суди

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.06.2008 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5284

Фракція БЮТ звертатиметься до суду з позовами щодо припинення депутатських повноважень тих народних депутатів, які написали заяви про вихід із коаліції.

Про це сьогодні журналістам повідомив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко.

“Ми будемо у судовому порядку встановлювати законність процедур щодо застосування імперативного мандату. На прикладі тих зрадників, які вже є, ми будемо показувати, що імперативний мандат існує”, - сказав він.

Писаренко також зазначив, що у нього є песимізм відносно рішення Конституційного Суду за поданням фракції Партії регіонів щодо коаліції. Він пояснив це тим, що у КС більшість представляють Президента України та Партію регіонів.

“Конституційний Суд – це приклад широкої коаліції”, - сказав Писаренко.

Відповідаючи на запитання, коли БЮТ направить відповідні позови до суду, депутат зазначив, що це станеться не пізніше наступного тижня.

Як повідомлялося раніше, 6 червня голова ВР Арсеній Яценюк на засіданні парламенту зачитав заяви народних депутатів Ігоря Рибакова (фракція БЮТ) і Юрія Бута (фракція “ Наша Україна – Народна самооборона ”) про вихід із коаліції.

Фракція Партії регіонів наполягає на тому, щоб спікер оголосив про розпуск коаліції через те, що до неї має входити 226 народних депутатів.

Народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман повідомила сьогодні, 18 червня, що члени фракції Партії регіонів звернулися до Конституційного Суду стосовно питання формування коаліції.

Вчора народний депутат від БЮТ Андрій Портнов заявив, що його фракція підготувала подання у КС щодо долі нардепів, які увійшли у фракцію, але саботують роботу коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.