Клерки гаранта Коституції її зухвало порушують

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.06.2008 17:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5288

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що недопущення губернаторів на засідання Кабінету Міністрів з боку Секретаріату Президента є прямим порушенням Конституції України.

Таку думку Юлія Тимошенко висловила сьогодні на прес-конференції, коментуючи відсутність на засіданні Кабінету Міністрів голів п’яти обласних державних адміністрацій, запрошених раніше на засідання Уряду.

За словами прем’єр-міністра України, відповідно до Конституції, всі голови обласних державних адміністрацій підзвітні і підконтрольні Уряду. “Якщо проаналізувати 118 статтю Конституції, новостворений і прийнятий закон “Про Кабінет Міністрів”, всі голови обласних державних адміністрацій підзвітні і підконтрольні уряду. І те, що хтось не пускає губернаторів в уряд - це є прямим порушенням Конституції. І мені шкода, що сьогодні безробітному легше отримати Шенгенську візу, ніж губернаторам потрапити на засідання уряду", - сказала Тимошенко.

При цьому керівник Уряду переконана, що губернатори стали заручниками абсолютно антиконституційних дій, і додала, що “така ситуація не додає стабільності і сили демократичній владі”.

Тимошенко переконана, що сьогодні головам обласних державних адміністрацій потрібно дати нормально працювати. Тим більше, що на сьогоднішнє засідання Уряду, за словами прем’єр-міністра, запрошені “губернатори тих областей, де спостерігається найгірша інфляційна ситуація, причому, з суб’єктивних причин, оскільки вони, як губернатори, не доопрацьовують в своїх областях”.

Глава уряду також повідомила, що незважаючи на відсутність губернаторів, Уряд все ж таки розглянув питання щодо інфляційних процесів у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській областях та місті Києві.

Як повідомлялося раніше, сьогодні заступник Балоги Роман Безсмертний пояснив, що виклик губернаторів не було узгоджено із Секретаріатом, а тому їм не дозволили прибути на засідання Кабміну. На думку чиновника, губернатор не може вплинути на інфляцію взагалі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.