Політичні репресії. Столичний суд “збагатив” практику безперецедентним рішенням

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.06.2008 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5289

Апеляційний суд міста Києва своєю ухвалою поновив Генеральній прокуратурі України терміни на апеляційне оскарження рішення Радянського районного суду міста на підставі якого народний депутат Давид Жванія отримав громадянство України.

Як повідомила прес-служба Апеляційного суду столиці, на найближчому судовому засіданні суд розгляне апеляційну скаргу прокурора і перевірятиме законність зазначеного рішення суду.

«Ухвала Апеляційного суду міста Києва про поновлення термінів на оскарження рішення суду 1999 року, за яким Давид Жванія отримав громадянство України, говорить про поглиблення політичних репресій в Україні». - прокометував це рішення народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль.

«Як можна поновити терміни там, де вже з моменту винесення судового рішення пройшло дев’ять років. Це перший такий і безпрецедентний випадок на продовження апеляційного оскарження в історії України», - додав він.

Геннадій Москаль пояснив, що термін на оскарження рішень суду поновлюється, зокрема, у випадках, коли людина хворіла, була в комі чи перебувала за кордоном.

Також Геннадій Москаль наголосив на тому, що дане рішення Апеляційного суду винесене з явним порушенням законодавства. Оскільки, за його словами, на судове засідання про поновлення термінів не були запрошені ані Давид Жванія, ані його представники.

«Обов’язок Генпрокуратури здійснювати нагляд за діяльністю міліції, в тому числі над підрозділами, що займаються документуванням паспортами громадян України», - відзначив він.

Тож, за словами народного депутата, в 2002 та 2004 році спецпідрозділи по боротьбі з організованою злочинністю за дорученням адміністрації Президента України в рамках оперативно-розшукової діяльності законності отримання громадянства України проводили перевірку, в результаті якої, порушень виявлено не було.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.