Вибори-2008. Регіонали готуються запустити лохотрон, а у Литвина щось із слухом

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 19.06.2008 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5293

Партія регіонів на зустрічі у спікера парламенту Арсенія Яценюка заявила, що готується до дострокових виборів у ВР.

Про це на брифінгу в парламенті заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

«Наші опоненти повністю готуються до дострокових виборів. Це було чітко сказано на погоджувальній раді: дострокові вибори - це єдиний вихід», - зокрема, сказав лідер фракції БЮТ.

Кириленко підкреслив, що БЮТ не боїться дострокових парламентських виборів, але їх проведення хоче опозиція.

Нардеп також зазначив, що останнім часом у парламенті відбувається фарс. «Сьогодні на погоджувальній раді лідерів фракцій наші опоненти заявили: ми готові продовжувати цей фарс. Ми фарс продовжувати не збираємося», – зазначив Кириленко.

Водночас, лідер однойменного блоку Володимир Литвин на брифінгу в парламенті спростував заяву лідера БЮТ Івана Кириленка про те, що на консультаціях із спікером Арсенієм Яценюком фракції меншості не говорили, що готуються до дострокових парламентських виборів.

«Ніхто не виступав за перевибори, тому що всі чудово розуміють, що партіям, лідерам, депутатам, як студентові, не вистачає однієї ночі для того, щоб підготуватися до виборів. Правда, намагалися один одного переконувати, за допомогою такого аргументу, як соціологічні дослідження. Кожен тішить себе тим, що народ його любить більше, ніж це фіксує статистика», - зокрема сказав нардеп.

За словами Литвина, розмови про дострокові вибори нагадують йому «войовничі рухи у племенах, коли намагаються залякати один одного», розуміючи що ніхто не готовий до виборів.

Парламентарій підкреслив, що дострокові вибори при нинішній виборчій системі не змінять ситуацію в парламенті. Литвин упевнений, що якби була б повернена мажоритарна система виборів, то парламент оновився б на 80%. «Я впевнений, якщо залишиться нинішня виборча система і якщо парламент підштовхнуть на вибори, то ВРУ поміняється, навіть на рівні осіб, максимум на 15 – 20%», - підсумував політик.

Від “Аратти”: сучасні соціологічні дослідження, оприлюднені нещодавно, показують, що у разі дострокових виборів, потрапити до парламентської зали можуть: БЮТ, БНУНС, ПР і КПУ. Блок Литвина чомусь потрапляє у групу аутсайдерів.

Власне, як на нас - то наразі важко судити зараз про кінцевий підсумок кампанії, яка ще не почалася. Хоча, судячи із виборів мера столиці - криміналітет вже до них активно готується, напрацьовуючи прийоми фальсифікацій.

Втім, підстав для песимізму ми не бачимо, бо на будь-яку кримінальну витребеньку є дієвий засіб - Майдан. І ми чомусь переконані, що цього разу без нього не обійдеться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.