У ЄС побачили те, чого вперто не бажає бачити Президент Ющенко

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.06.2008 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5295

Віце-президент Європейської комісії Гюнтер Ферхойген визнає, що Юлія Тимошенко здійснила значний прогрес в економічній сфері.

Про це Віце-президент Європейської комісії сказав у четвер на брифінгу у Брюсселі за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром України.

Гюнтер Ферхойген відзначив, що Україна є надзвичайно важливим партнером Європейського Союзу в економічній співпраці.

“Ми зацікавлені у подальшому розвитку наших відносин, і я визнаю, що пані Тимошенко здійснила значний прогрес з точки зору розвитку української економіки”, - заявив він.

За словами Гюнтера Ферхойгена, Європейський Союз відзначає перспективні структурні реформи в Україні, які відповідають європейським принципам. Він також повідомив, що Україна для ЄС є пріоритетним партнером у питаннях співпраці в галузі торгівлі та розвитку малого і середнього бізнесу.

Віце-президент Європейської комісії також пообіцяв, що Європейський Союз надаватиме підтримку Україні під час підписання нової поглибленої угоди: “Ми поглибимо нашу співпрацю для посилення європейських перспектив в Україні”.

У свою чергу Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що під час зустрічі з Гюнтером Ферхойгеном обговорено всі елементи можливої співпраці між Україною та ЄС.

За словами Юлії Тимошенко, Україна і ЄС домовилися розпочати роботу щодо приєднання України до Хартії малих підприємств. За її словами, досягнуто домовленості про візит Гюнтера Ферхойгена в Україну для того, щоб розпочати цей процес.

На думку Юлії Тимошенко, в Україні потрібно створити потужні малі підприємства, що сприятиме розвитку середнього класу, від якого залежить динамічний економічний розвиток країни.

“Ми відчуваємо підтримку на цьому шляху, і я впевнена, що зможемо побудувати ефективну співпрацю у цьому напрямку”, - відзначила Глава українського Уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.