Загадковий юзер 12111 виявився не вірусом а сервісом

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.06.2008 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5305

Адміністрація сервісу заявила, що лише хотіла покращити сервіс, а шахраї миттєво скористалися ситуацією.

Адміністрація ICQ виступила з заявою про те, що таємничий номер 12111, який з'явився 20 червня практично у всіх контакт-листах користувачів ICQ, QIP, Adium, Pidgin і мобільного клієнта Jimm, не є вірусом - нове ім'я було додано ICQ.com у рамках процесу модернізації сервісу.

Нагадаємо, що 20 червня 99% користувачів аськи виявили в себе в контакт-листах невідомого користувача під номером 12111 та ніком ICQ System., що додався сам у список контактів у групу General.

Користувачі вирішили, що під таємничим номером ховається новий шкідливий вірус, який нібито змінює пароль користувача або краде сам номер ICQ.

Пізніше в Лабораторії Касперського провідний вірусний аналітик Віталій Камлюк виступив із заявою про те, що користувачам ICQ і QIP не варто боятися за свої дані в зв'язку з масовою появою в контакт-листах номера 12111.

А ще пізніше адміністрація ICQ розмістила на своєму офіційному сайті повідомлення про те, що користувач ICQ System був доданий спеціально з метою модернізації версії ICQ 6. У повідомленні говориться, що новий контакт дозволить покращити зв'язок ICQ зі своїми користувачами.

Варто зазначити, оскільки адміністрація ICQ не попередила вчасно своїх користувачах про заплановані зміни, цим устигли скористатися шахраї - у ці вихідні деяким клієнтам сервісу прийшов спам з рекомендацією поміняти пароль своєї аськи і відіслати смс за певним номером. У приписці говорилося, що послуга платна, але тільки цим вони могли гарантувати стабільну роботу ICQ.

Нагадаємо, що американські вчені встановили, що інтернет-мессенджери на робочому місці підвищують продуктивність праці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.