Росія - щоб, не казали, а військовий флот виведе

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 23.06.2008 17:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5306

Що б Росія не говорила, її флот буде виведений до 2017 року з території України, тому що так записано у нашій Конституції.

Про це заявив народний депутат України, Тарас Стецьків, коментуючи заяву постійного представника Росії в НАТО Дмитра Рогозіна, що базі Чорноморського флоту ВМФ Росії нікуди йти із Севастополя.

Тарас Стецьків також вважає, що «дуже добре, що Україна саме зараз починає піднімати це питання, тому що для виведення флоту, для облаштування бази в Новоросійську потрібен час, потрібні роки».

За його словами, російська позиція визначається небажанням відпустити Україну в НАТО. «І тому точкою відліку є Бухарестський саміт, де Україні чітко й однозначно пообіцяли перспективу членства в НАТО. І тому є такі заяви Рогозіна, є дискусія щодо виведення флоту РФ, є заяви російських політиків, які таким чином просто хочуть дестабілізувати Україну і перешкодити нашому просуванню до Північноатлантичного альянсу», – підкреслив народний депутат.

На питання, чи може флот РФ бути виведений силоміць, якщо Росія відмовиться виконати домовленості, Тарас Стецьків відповів: «Росія не може не вивести флот. Україна як суверенна держава змусить її це зробити. Фізично. Не пустять кораблі на рейд – і до побачення!»

«Врешті-решт, в України є Збройні Сили, Служба безпеки! Як це Росія не виведе? Та це смішно! Просто буде дипломатія, але врешті-решт, якщо потрібно буде зайняти державну позицію, я думаю, що Україна її займе, і флоту не буде!» – обурився політик.

Нагадаємо, постійний представник Росії в НАТО Дмитро Рогозін заявив, що базі Чорноморського флоту ВМФ Росії, яку українське керівництво вимагає вивести з Криму у зв’язку з наміром вступити до НАТО, нікуди йти із Севастополя.

Дмитро Рогозін нагадав, що, проголосивши у 1991 році незалежність, Україна серед базових принципів «гарантувала і позаблоковість своєї держави».

«Після вступу в НАТО ці принципи зміняться кардинально. А це означає, що буде абсолютно інший підхід і до вирішення територіальних проблем», – підкреслив постпред РФ у НАТО.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.