Під час культурного заходу Лужков знову заспівав старі мантри

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 24.06.2008 14:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5311

Московський мер “просвітив” таджиків щодо розуміння росіянами, що таке боротьба за мир - це висування територіальних претензій суверенним державам, зокрема Україні. Зрозуміло, мовилося про Севастополь.

Севастополь ніколи не передавався Україні за часів СРСР, знов заявив мер Москви Юрій Лужков.

"Севастополь ніколи не передавався Україні, я уважно вивчив всі базисні документи, і повною мірою заявляю про це", - сказав Лукжов журналістам після зустрічі з президентом Таджикистану Емомалі Рахмоном.

"Знаходження російського флоту і особливий статус Севастополя - це певний баланс стабільності на південно-західних рубежах Росії, і будь-яка зміна балансу не на користь РФ нам зараз не потрібно", - сказав столичний градоначальник.

"Росія нікому не загрожує, їй не потрібні війни, і ми (РФ) хочемо розвиватися і далі в умовах світу і стабільності", - підкреслив Лужків.

Недавня заява Лужкова на святкуванні ювілею Чорноморського флоту про те, що питання державної приналежності цього міста залишилося невирішеним, привело до загострення в двосторонніх стосунках.

Після цих висловів українські власті заборонили мерові Москви в'їзд на Україну, а президент України Віктор Ющенко доручив уряду розробити законопроект про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України ЧФ РФ.

Кажучи про російську військову базу в Таджикистані, Лужків сказав, що вона не має чисто військових цілей.

"Російська 201-а військова база в Таджикистані знаходиться для захисту стабільності геополітичного для РФ простору Центральної Азії", - сказав мер. За його словами, думка керівництва РФ і Таджикистану із цього приводу однаково - "база тут має бути і продовжувати вирішувати свої завдання по забезпеченню стабільності регіону".

Юрій Лужков прибув в Душанбе на Дні культури Москви.

Від “Аратти”: неадекватність мислення пана Лужкова вже не потребує коментарів.

Проте, чи не був цей спіч натяком таджикам, що у разі чемного запрошення росіян облишити таджицьку територію, розпочнеться у Москві істерія, аналогічна севастопольскій?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.