Москаль спростував Наливайченка - СБУ нікого не затримувала і нічого не передавала

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.06.2008 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5323

Інформація про затримання підозрюваного в організації вибуху в парку ім. Шевченка в м. Києві, поширена в. о голови СБУ, не відповідає дійсності.

Про це «Самообороні» повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Геннадій Москаль.

«Факти, викладені Службою безпеки України, абсолютно, м’яко кажучи, не відповідають дійсності. Слідство по вибуху в парку ім. Шевченка не розкрито», - сказав він.

За словами Геннадія Москаля, на сьогодні слідство щодо вибуху зупинено згідно п.3 ст. 206 Кримінально-процесуального кодексу за не встановлення особи, яка скоїла злочин. І зараз оперативними підрозділами ведеться оперативно-розшукова робота по встановленню злочинця.

Разом з тим народний депутат зазначив, що це вже не перший випадок, коли СБУ дезінформує громадськість про затримання підозрюваного щодо організації вибуху в київському парку ім. Шевченка.

Також Геннадій Москаль додав, що СБУ міліції нікого з фізичних осіб, причетних до цього вибуху, не передавала.

В той же час Геннадій Москаль порадив СБУ зайнятися іншими справами, зокрема розкриттям справи щодо здійснення наруги над державними символами України на горі Говерла.

Також народний депутат повідомив, що ним було внесено законопроект, в якому згідно із стандартами ПАРЄ пропонується залишити в СБУ - контррозвідку та захист національної державності.

«Це буде за європейськими стандартами. І завдяки таким змінам, будь-які дублювання один перед одним припиняться», - додав він.

Як повідомлялося раніше, сьогодні в.о голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив журналістам, що СБУ затримала головного підозрюваного в організації вибуху в парку ім. Шевченка в м. Києві і передала його в органи МВС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.