Війна за держмайно. Суд встановив, що прокурор і гарант - не праві

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.06.2008 13:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5324

Сьогодні, 26 червня, Окружний адміністративний суд Києва поставив крапку у суперечці між Президентом та Урядом щодо керівництва Фонду державного майна України.

Про це повідомив народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко.

За його словами, суд на своєму сьогоднішньому засіданні постановив, що Уряд діяв в рамках закону та правомірно призначив керівником ФДМ Андрія Портнова.

«Це свідчить про те, що Андрій Портнов правомірно виконував свої обов’язки і правомірно вчиняв дії щодо управління Фондом державного майна», - сказав Пилипенко.

Він також зазначив, що сьогоднішнє рішення суду свідчить про те, що дії правоохоронних органів щодо Андрія Портнова були незаконними.

«Всі співробітники органів прокуратури, які причетні до порушення незаконної кримінальної справи щодо Портнова, обов’язково понесуть відповідальність», - наголосив Володимир Пилипенко.

Як повідомлялося раніше, 6 лютого Кабмін тимчасово, на період службового розслідування, відсторонив Валентину Семенюк-Самсоненко з посади голови ФДМУ і призначив виконувати ці обов'язки Портнова. Також Кабмін призначив нових заступників голови Фонду держмайна.

7 лютого Президент України Віктор Ющенко зупинив дію цих розпоряджень уряду і направив до Конституційного Суду подання з приводу конституційності розпоряджень уряду про керівництво Фонду держмайна.

25 квітня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко представила колективу ФДМУ Портнова як в.о. голови ФДМ.

Однак Ющенко практично миттэво повторно зупинив розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про початок конкурсу з продажу ВАТ "Одеський припортовий завод".

19 травня ГПУ порушила кримінальну справу стосовно призначеного урядом виконуючим обов'язки голови ФДМ Портнова за фактом замаху на незаконну приватизацію за ч.1 ст. 233 і ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу, повідомили в прес-службі Секретаріату Президента з посиланням на інформацію від генпрокурора Медведька.

Водночас, призначений урядом виконуючим обов'язки голови Фонду державного майна України Портнов звернувся до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням підібрати іншу кандидатуру від БЮТ на посаду голови ФДМУ.

За словами Портнова, таке прохання було викликане ситуацією з його призначенням на посаду виконуючого обов'язки голови фонду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.