Хроніки дерибану. Коли бабло перемагає Закон - апелюють до здорового глузду

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 26.06.2008 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5325

У Харківській міськраді склалася міцна команда дерибанщиків на чолі із Допою і Гепою. Комуністи і регіонали міцно присмокталися до суспільного корита і своїх не здадуть. Тим більше, що в них є високі покровителі у Києві.

«На минулій сесії міськради я якраз ставив питання про те, що ті земельні ділянки, ті преференції для бізнесу, які надаються депутатам від більшості, в яку входять "регіонали" й комуністи - а їх в Харківській міськраді близько 60 чоловік - дають право стверджувати, що нинішній склад Харківської міськради ніколи не проголосує за відставку Кернеса. Харківська земля, котра направо і наліво роздається харківським чиновникам, суддям і тим депутатам, які одноголосно підтримують рішення сесії, котрі лобіюються Кернесом і Добкіним - що це, як не підкуп?» - засвідчив депутат міськради, керівник фракції НУ Андрій Руденко.

Як відомо, прокурор Харківської області Василь Сінчук порушив кримінальну справу відносно секретаря Харківської міськради Кернеса за підозрою у нападі на депутата міськради, керівника фракції НУ Андрія Руденка і його помічника-консультанта Світлани Семко.

«Кернеса можна відправити у відставку лише через психіатричну лікарню чи за результатами розслідування правоохоронних органів», - заявив Руденко.

«Я розраховую на здоровий глузд, - підкреслив депутат міськради, - Можна, звісно, опонувати політичній позиції того чи іншого депутата, але законів дотримуватися необхідно. І людина, котра порушує закон, повинна за це нести відповідальність».

Руденко повідомив, що «від Кернеса на адресу тих депутатів, котрі не згоді з його позицією, йдуть постійні погрози, приниження й обвинувачення.

Мене особисто він погрожував «вивести в багажнику», «повідривати голови» моїй помічникам. Упродовж двох років він постійно погрожує моїй сім`ї.

Тому його остання хуліганська витівка по відношенню до мене - не випадковість, а закономірність. Попервах я на все це закривав очі, але згодом зрозумів, що це - елементарне переслідування мене, моєї сім’ї, друзів, помічників».

«Два роки все це сходило Кернесу з рук безкарно, думаю, цій безкарності потрібно покласти край, - підкреслив Руденко, - Адже, постійно «віддячуючи» суддям, підміняючи собою і прокуратуру, і правоохоронні органи, людина увірувала у свою безкарність».

Замість післямови. Ми вже, чесно кажучи, втомилися перераховувати кримінальні здобутки Харківської «солодкої парочки». Але попри наявні численні матеріали та показову активність правоохоронців - підозрювані у цих суспільнонебезпечних діях не тільки на свободі, а й навіть не відсторонені від займаних посад. При тому, абсолютно зухвало продовжуть дерибани.

Отут виникає питання до гаранта Конституції із приводу рівності усіх перед Законом та генпрокурора, який, за посадою, має ту рівність втілювати у практичних діях, припиняючи злочинну діяльність.

Саме практичних дій - не побачили поки ні ми, ні мешканці Харкова. І як таке можна назвати, як не відвертим кришуванням?

Пане Президенте, коли ж, врешті, бандити будуть якщо не у тюрмах, то хоч у СІЗО?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.