Президент Ющенко визнав: він завжди правий, а Тимошенко, відповідно, - ні

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.06.2008 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5327

Президент України Віктор Ющенко стурбований ситуацією, що склалася на економічному ринку.

Про це він заявив журналістам.

«Мене турбує те, що зараз відбувається на економічному ринку. Рівень інфляції більше 14% - це дуже багато, і це повинно турбувати всіх», - сказав Президент.

Основною причиною такої ситуації на економічному ринку Президент вважає помилки при проведенні національної економічної політики.

«Основною причиною цього є помилки в національній економічній політиці і про це потрібно чесно говорити», - підкреслив Ющенко.

Також Президента турбує ситуація з курсом гривні і зростанням процентних ставок на кредити. Ющенко в черговий раз підкреслив, що для того, щоб владнати ситуацію, що склалася, потрібна узгоджена позиція Національного банку, Міністерства фінансів, Міністерства економіки і Кабінету Міністрів в цілому.

«Це незалежні інституції, але вони зобов’язані вести узгоджену політику. Моя мета - підштовхнути моїх колег, щоб така позиція з’явилася», - заявив Ющенко.

Він виразив надію на те, що сторони прийдуть до спільної позиції.

Нагадаємо, Ющенко заявляє про неузгодженість позицій Кабінету Міністрів і Національного банку за основними макроекономічними показниками на 2008 рік.

Ющенко закликає Кабінет Міністрів розібратися з основними чинниками інфляції.

Кабінет Міністрів заздалегідь переглянув ряд макроекономічних показників на 2008 рік, зокрема погіршивши прогноз інфляції з 9,6% до 15,3%.

За даними Державного комітету статистики, в травні інфляція склала 1,3%, в січні-травні - 14,6%.

У 2007 році інфляція склала 16,6%, в 2006 році - 11,6%.

Від “Аратти”: як загальновідомо, нещодавно фракція БЮТ блокувала трибуну парламенту на знак протесту проти того, що не розглядаються антиінфляційні законопроекти, ініційовані урядом.

Сьогодні ж, після скерованою клерками гаранта парламентської кризи і шоу із виходом із коаліції двох нардепів - їхній розгляд більш, ніж примарний.

Відтак, виникає питання, чи не варто було б гаранту не театрально стурбуватися, а просто очистити СП від ецунів та ширкачів щоб розблокувати виконавчу ветикаль влади?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.