Луценко у Запоріжжі перетрусив кадри у погонах. Мабуть-таки брали

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.06.2008 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5331

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вісторонив від займаних посад декількох керівників Запорізької міліції та порушив службове розслідування на предмет корупції.

Начальника Запорізького обласного Управління внутрішніх справ Олександра Шмітька, начальника Управління боротьби з економічною злочинністю Миколу Кулітку, а також начальника Заводського райвідділу міліції та начальника відділу боротьби з економічною злочинністю цього райвідділу відсторонили від посад на період здійснення щодо них службового розслідування.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в Запоріжжі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, приводом для відсторонення та початку службового розслідування стала ситуація, виявлена ГУБОЗ України в Запоріжжі на промполігоні Балка Середня.

Як заявив Луценко, призначаючи на посаду начальників обласних УВС, він визначав для кожного з них пріоритет. «Для Запорізької області це було невідновлення схем промислової розробки на території Балки Середньої», - заявив Луценко, зазначивши, що впродовж кількох місяців він цікавився в начальника Запорізького облУВС, наскільки вдалося досягти цієї мети, і отримував позитивну відповідь. Водночас, сказав міністр, Головним управлінням УБОЗ було встановлено зворотне.

Тому було ухвалено рішення про відсторонення Шмітька і проведення службового розслідування щодо нього і ще трьох керівників підрозділів Запорізької міліції.

«Це коло осіб, яких підозрюють у покриванні діяльності в Балці Середній. Службове розслідування триватиме протягом місяця. За його результатами ці підозри підтвердяться або будуть спростовані, на підставі чого буде ухвалено кадрові рішення», - заявив Луценко.

На час проведення службового розслідування в.о. голови Запорізького облУВС призначено першого заступника керівника облУВС Іван Пазинича.

Як повідомлялося раніше, у Запоріжжі припинено незаконний видобуток металу на шлакових відвалах, щомісячно прибуток ділків становив від 2 до 5 млн. доларів.

За даними Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, працівники ГУБОЗ провели спецоперації з протидії незаконному промислу на шлакових відвалах ВАТ «Запоріжсталь» і ВАТ «Дніпроспецсталь» у районі Середньої Балки Вільнянського району Запорізької області.

За одну добу перевірки - 19 червня - за незаконний промисел було затримано більше 60 осіб, які за грошову винагороду з використанням техніки нелегально видобували скраб і брухт чорних і кольорових металів. Серед них неповнолітні, раніше засуджені, а також особи, що були в розшуку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.