Росія має позбутися ілюзій щодо базування у Севастополі

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.06.2008 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5334

Російська сторона має позбавитися усіх ілюзій про те, що можна залишити Чорноморський флот на території України після 2017 року і що можливо будь-яким чином змінити Конституцію України у зв’язку з цим.

Про це сказав народний депутат, член парламентського Комітету у закордонних справах Андрій Парубій, коментуючи заяви російських політиків, які лунають останнім часом.

"Дуже добре, що Україна піднімає питання виведення ЧФ заздалегідь, надаючи тим самим Росії можливість підготуватись і забезпечити перебазування флоту чи то до Сирії, чи то на Чорноморське узбережжя в російській частині”. - сказав Порубій.

“Власне, Україну не повинно хвилювати куди Чорноморський флот буде переведено Росією, це виключно її внутрішні проблеми, які вона має самостійно вирішити”, - зауважив Парубій.

“Головне, що позиція України чітка і зрозуміла – російський флот має бути виведений з території України до 2017 року”, - зазначив він. Народний депутат нагадав, що “виведення флоту Російської Федерації – це пряма вимога Конституції України”.

“Переконаний, що позиція української сторони в цьому питанні буде непорушною”, - наголосив Андрій Парубій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.