“Трипільське коло” набирає обертів

Автор/джерело -  © “Аратта. Вікно в Україну”



Дата публiкацiї - 29.06.2008 04:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5337

У Ржищеві розпочався еко-культурний фестиваль «Трипільське коло - 2008. Вода»

Вода - джерело життя і початок Трипільського Кола

Це перший міжнародний фестиваль такого рівня, що присвячений трипільській культурі. Фестиваль матиме чотирирічний цикл, - за головними стихіями природи, що представлятимуть Вода, Земля, Вогонь і Повітря.

Можливо, що це також єдиний фестиваль, територія якого оголошена без тютюну і спиртного. Спиртне тут можна замінити на мінеральну воду, яку забезпечили організатори фестивалю.

Гостей фестивалю доставляли комфортабельні автобуси, що курсували з Києва від Контрактової площі. На території фестивалю, ще задовго до його початку, було розбите наметове містечко, яке було забезпечене необхідними умовами для проживання та охороною.

Вже з самого суботнього ранку на території фестивалю, який займає площу в 11 гектарів мальовничих ржищівських пагорбів, розпочалося дійство на будь-який смак і уподобання: можна було отримати майстер-клас з виготовлення трипільської кераміки, який підготувало Товариство "Кола-Ра"; мистецьке коло надавало змогу художникам створити портрети чарівних трипільчанок; поруч на малій сцені виступали музичні колективи; працював майданчик активних розваг, територія екстриму; працювали наукові семінари; на толоці можна було прийняти участь у побудові трипільської хати; ознайомитися з роботою народних майстрів з усіх куточків України і придбати у них же вироби народного мистецтва, одяг і сувеніри.

Після обіду на Головній сцені фестивалю розпочалася демонстрація фільму "Послання води".

Близько 18-ої години розпочалося урочисте відкриття Фестивалю. Фестиваль відкрили етно-барабани, етно-гурт "Даха-Браха" та танцклуб "Вольта". З вітальним словом виступила губернатор Київщини Віра Ульянченко, яка завірила, що фестиваль стане головним щорічним культурним дійством на Київщині.

Після церемонії збирання води, під драйвові ритми гурту "АтмАсфера", запрацювали фонтани біля Головної сцени і розпочалося Дійство...

Фестиваль триватиме цілу ніч і до самого вечора неділі. На гостей і учасників фестивалю чекатиме Купальське дійство, вогняне шоу і трансляція кінофестивалю "Відкрита ніч".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.