БЮТ очиститься від перебіжчика або через ЦВК, або через суд

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.07.2008 11:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5338

Рішення міжпартійного з’їзду БЮТ про виключення народного депутата Ігоря Рибакова з фракції найближчими днями буде передано в ЦВК, і якщо ЦВК відмовиться припинити повноваження, то БЮТ домагатиметься цього через суд.

Про це пише «Комерсант-Україна»

Зокрема, за інформацією видання, Рибаков був виключений з лав БЮТ за те, що він «фактично втратив зв’язок з фракцією». «Ми не мали права припинити його депутатські повноваження, ми його виключили з фракції, і далі це питання вирішуватиме ЦВК», – повідомив видання делегат з’їзду, народний депутат Олександр Буджерак.

Разом з тим, один з його колег по парламенту розповів виданню, що рішення з’їзду є лише першим кроком на шляху до позбавлення Рибакова депутатських повноважень. «Це механізм, запропонований Портновим (Андрій Портнов, заступник голови фракції БЮТ – ред.)», – сказав співбесідник видання.

Також джерело підтвердило, що рішення з’їзду про виключення Рибакова з фракції буде передано до Центрвиборчкому. Втім, на позитивне рішення ЦВК з цього питання в БЮТ не розраховують і вже готуються оскаржувати його в суді. «Якщо ЦВК відмовиться припинити повноваження (Ігоря Рибакова – ред.), ми добиватимемося цього через суд», – пообіцяло виданню джерело в керівництві БЮТ.

На з’їзді також було вирішено не обнародувати результати з’їзду. «Оскільки у нас є проблеми у відносинах з нашими опонентами і тими, хто є нашими друзями, ми вважаємо, що інформацію про наші внутрішньопартійні справи можна якийсь час тримати в таємниці», – повідомив вчора виданню заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожемякін. За його словами, «в таємниці» рішення триматиметься до 7 липня.

Як відомо, саме цього дня повинно відбутися останнє в ході нинішньої сесії Верховної Ради засідання погоджувальної ради.

Нагадаємо, 30 червня з’їзд БЮТ позбавив народного депутата Ігоря Рибакова депутатського мандата.

27 червня було обнародувано рішення Конституційного Суду, яким, зокрема, визнані неконституційними положення ч. 5, 6 ст. 13 Закону України «Про статус народного депутата України» про право народного депутата вільно виходити зі складу фракції або не входити в жодну з зареєстрованих депутатських фракцій.

Народний депутат від БЮТ Рибаков написав заяву про вихід з коаліції


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.