Закінчилася епоха Wіndows XP

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.07.2008 12:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5339

Компанія Mіcrosoft 30 червня припинила продаж операційної системи Wіndows XP, яку почала продавати сім років тому.

Таке рішення компанія мотивує тим, що тепер збирається підтримувати свій новий продукт Wіndows Vіsta, який дебютував у січні 2007 року і який оголосили найкращою операційною системою компанії Mіcrosoft.

Утім, у пресі сприйняли цей крок компанії як початок кінця імперії Mіcrosoft. "Друга після відходу Білла Гейтса епоха справді добігає кінця – цього разу Wіndows XP", - пишуть на сайті news.com.

Нагадаємо, що Білл Гейтс, який більше десяти років був найбагатшою людиною у світі за версією журналу Forbes, 27 червня офіційно простився зі своєю роллю керівника імперії Mіcrosoft з річним обсягом продажів понад 40 мільярдів доларів.

Варто зазначити, що реалізовувати вже наявні копії Wіndows XP, що її фахівці вважають однією з найстабільніших систем родини Wіndows для персональних комп'ютерів, продавці й виробники комп'ютерів зможуть лише до кінця 2008 року.

Що стосується Wіndows Vіsta, то на сьогодні компанія продала вже 140 мільйонів екземплярів цієї операційної системи, з якої сертифіковані працювати 98 з топ-100 комп'ютерних програм.

Спочатку компанія Mіcrosoft планувала припинити постачати Wіndows XP ще в січні цьогоріч, однак з огляду на популярність операційної системи й високий попит на неї було ухвалено рішення продовжити термін її продажів. 21 квітня цьогоріч вийшов останній великий пакет поновлень Servіce Pack 3 для Wіndows XP.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.