Ізраїльські літаки скинули 23 тонни бомб у Бейруті

Автор/джерело -  © Українська служба Бі-Бі-Сі



Дата публiкацiї - 20.07.2006 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=534

Ізраїльські бомбардування Лівану тривали без послаблень. Ізраїльтяни кажуть, що за минулу ніч здійснили 80 авіа рейдів і що їхні солдати воюють з бійцями Хезболли поблизу кордону на ліванському боці.

Госпіталі переповнені

Пізно у середу ізраїльські літаки скинули 23 тонни бомб у південному Бейруті на те, що Ізраїль називає бункером лідерів Хезболли.

Представники Хезболли заперечують це.

Координатор надзвичайних допомогових зусиль Об’єднаних Націй Ян Еґеланд заявив, що гуманітарна ситуація у Лівані дедалі погіршується. Пан Еґеланд додав, що ані Гізболла ані Ізраїль не дбають про страждання цивільного населення.

Тим часом допомогові аґенції намагаються дістати чітку картину скільки осіб опинилися переміщеними внаслідок конфлікту.

З Бейрута повідомив подробиці кореспондент Бі-Бі-Сі - Стюарт Гюз:

"Допомогові аґенції кажуть, що тижневе бомбардування Лівану можливо перемістило сотні тисяч осіб. Але реальні показники і дедалі невідомі. За найпершими оцінковими даними кількість тих осіб становить від сотні тисяч до більш як півмільйона.

Співробітники допомогових служб покладаються на журналістів та місцеві контакти аби скласти докладну картину того скільки саме осіб потребуватиме допомоги впродовж наступних днів та тижнів. Але беручи до уваги те, що деякі райони Лівану залишаються недоступними надто на півдні країни, пройде ще певний час перед тим як ситуація почне прояснюватися.

Допомогові групи готуються до здійснення масштабної гуманітарної операції. Занепокоєння викликає факт того, що кількість людей, що тієї допомоги потребують зростає щодня".

Морські піхотинці США висадилися на пляж у Бейруті, щоб допомагати евакуації американських громадян - це перша операція військових США у Лівані за понад 20 років.

Приблизно тисяча двісті морських піхотинців допоможуть кільком тисячам американців, яких у Лівані застали обстріли й бомбардування ізраїльтян.

1983-го року американці були вивели свої підрозділи з Лівану, коли Хезбола влаштувала вибух в американських казармах, убивши 240 військових США.

Масова евакуація іноземців з Лівану набирає темпів і провадиться морем, сушею та літаками.

Тисячі евакуйованих прямують на острів Кіпр і кіпрський міністр закордонних справ сказав, що острів незабаром не зможе давати раду біженцям.

У Лівані набирає обертів евакуація іноземців і сотні французів, італійців та інших європейських громадян прибули на острів Кіпр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.