Політичні репресії. Столичний суд розглянув “справу” Жванії за традицією Вишинського

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2008 12:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5350

Сьогодні столичний суд продемонстрував, що Конституція для нього - не Закон.

Сьогодні, 2 червня, Апеляційний суд міста Києва постановив частково задовольнити апеляційну скаргу заступника Генерального прокурора України у справі про громадянство народного депутата України Давида Жванії. Рішення Радянського районного суду м. Києва від 1999 року скасовано і справу направлено до Святошинського районного суду м. Києва на новий розгляд.

За словами народного депутата України Геннадія Москаля, який представляє інтереси Давида Жванії в суді, справу про громадянство Жванії сьогодні буде направлено до Верховного суду України.

Геннадій Москаль вважає рішення Апеляційного суду Києва заполітизованим. «Судді фізично не можуть за чотири з половиною хвилини перебування у дорадчій кімнаті винести рішення з таким обсягом документів та взятих до уваги клопотань», – зазначив він.

Замість післямови. Спеціально для суддів столичного суду, а також осіб Секретаріату Президента, які здійснювали над ними патронат, і песонально гаранту Констиуційних прав і свобод громадян України Президенту Віктору Ющенку публічно нагадуємо текст Конституції України:

Стаття 25

Громадянин України не може бути позбавлений громадянства і права змінити громадянство.

Громадянин України не може бути вигнаний за межі України або виданий іншій державі.

Україна гарантує піклування та захист своїм громадянам, які перебувають за її межами
.

Стаття 22.

Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними.

Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.


Стаття 8.

В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.


Стаття 3.

Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.


Оскільки ми, громадяни України, відповідно ст. 5 Конституції, є єдиним джерелом влади і ніхто і ні в який спосіб не може узурпувати владу, на підставі ч.2 ст. 3 Конституції публічно вимагаємо від Президента Віктора Ющенка дати публічну оцінку рішенню суддів Апеляційного суду м. Києва, а також публічно повідомити нас, про правові наслідки для громадян України, які на посаді суддів зухвало порушили Конституцію України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.