Кримінальна влада. Гепа вчергове наплював на Закон

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2008 14:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5352

Вчора представники міліції знаходилися в будинку міськради з наказом доставити Кернеса на допит у Київ. Проте секретар міськради забарикадувався у власному кабінеті, заявивши, що готовий давати свідчення слідчому, однак не в Києві, а в Харкові.

“Кернес прекрасно розуміє, що Харківські правоохоронці до нього більш лояльні, тому й не хоче їхати на допит в Київ. У нього тут є достатньо впливові друзі, які можуть , по-простому кажучи, "відмазати" його”. - заявив голова фракції “Наша Україна” в Харківській міській раді Андрій Руденко.

“В Харкові Кернес зі своїми адвокатами буде давати ті свідчення, які потім допоможуть йому спустити справу "на гальмах”. Це повністю можливо, і я не виключаю такого варіанту. Тим більше, як відомо, всі суди в Харкові “працюють” безпосередньо з Генадієм Адольфовичем”, – заявив Руденко.

За словами голови фракції, “Наша Україна” слідкує за тим, щоб слідство по справі було повним і вичерпним. “Ми направляємо зустрічні запити в правоохоронні органи з приводу слідства, робимо свої заяви. Але як показала практика – це, нажаль, не допомагає”.

Руденко занепокоєний позицією правоохоронних органів: “Я не розумію, чому вони (правоохоронці – ред.) так пасивно себе поводять по відношенню до правопорушників. Тим більше, коли закон порушує секретар міської ради, який повинен бути прикладом для Харків’ян”.

“Поки в Києві не дадуть команду Харківським правоохоронцям розібратися в ситуації – доти нічого не зміниться”. – резюмував депутат.

Як повідомлялося раніше, під час сесії Харківської міськради 20 червня секретар міської ради Генадій Кернес напав на депутата міської ради, голову фракції “Наша Україна” Андрія Руденка та його помічницю.

По факту хуліганства прокурор Харківської області Василь Сінчук порушив кримінальну справу відносно секретаря Харківської міськради.

Окрім того, Кернеса підозрюють у розкраданні громадського майна у особливо великих розмірах та міжнародному наркотрафіку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.