МВС попередило Гепу - якщо не піде добровільно, то піде примусово

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.07.2008 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5353

МВС не радить Гепі бавитися із слідчим: його допитають у будь-якому разі.

Учора, 1 липня 2008 року, секретарю Харківської міської Ради Геннадію Кернесу у присутності свідків працівниками міліції було вручено повістку про запрошення його на допит як свідка у кримінальній справі, порушеній за низкою статей розділу ХІІІ Кримінального кодексу України «Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення».

Про це повідомила прес-служба МВС.

Зазначена кримінальна справа знаходиться у провадженні Головного слідчого управління МВС України, слідчими якого й провадиться досудове слідство, куди й має прибути Кернес для допиту.

Відповідно до чинного законодавства саме слідчий, а не свідок чи будь-яка інша особа визначає, де необхідно проводити процесуальні дії, в тому числі й допити свідка. Зважаючи на те, що пан Кернес є одним з керівників органу місцевого самоврядування, він повинен з повагою ставитися до законних вимог представників правоохоронних органів та сприяти розслідуванню кримінальної справи.

Водночас МВС нагадує, що це був третій виклик пана Кернеса на допит в якості свідка. В разі ухилення його від явки до слідчого, згідно з чинним законодавством працівниками міліції може бути застосовано стосовно нього примусовий привід.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.