БЮТ не зважатиме, що імперативний мандат не подобається в ЄС

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 2.07.2008 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5355

В умовах перехідного періоду в Україні повинен діяти імперативний мандат.

Про це заявив на прес-конференції народний депутат від фракції БЮТ, член постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Валерій Писаренко.

За його словами, у Резолюції ПАРЄ про стан демократії в Європі є кілька важливих моментів, які стосуються України: імперативний мандат і судова система. Асамблея визнала існування імперативного мандату не європейською нормою і наголосила на тому, що імперативний мандат не повинен застосовуватися.

За його словами, представники фракції Блоку Юлії Тимошенко, які наполягають на введені імперативного мандату для народних депутатів, й надалі доводитимуть в Європі, «що імперативний мандат – це засіб боротьби з політичною корупцією, а не засіб боротьби з вибором громадян».

Писаренко підкреслив, що позиція Європи щодо недемократичності імперативного мандату не повинна стати на заваді запровадженню його в Україні.

Як повідомлялося раніше, з 23 по 27 червня у Страсбурзі відбулась третя частина сесії ПАРЄ, в якій брала участь делегація Верховної Ради України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.