У дусі Ліги Націй. ОБСЄ не вважає геноцидом свідоме винищення мільйонів українців

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.07.2008 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5356

Сьогодні ОБСЄ ухвалила резолюцію щодо Голодомору в Україні. Про геноцид - жодного слова, напевно, аби не дратувати Росію. У Європі таке вже було - за часів нацистської Німеччини.

У резолюції Парламентської Асамблеї Організації з безпеки й співробітництва в Європі сказано, що організація «віддає данину пам'яті безневинним життям мільйонів українців, загиблих під час Голодомору 1932-1933 років внаслідок масового голоду, викликаного жорсткими навмисними діями й політикою тоталітарного сталінського режиму».

Парламентська Асамблея ОБСЄ також підтримує ініціативу України щодо «розкриття всієї правди цієї трагедії українського народу, зокрема, шляхом проведення просвітницької роботи про Голодомор на міжнародному й національних рівнях».

Резолюцію ухвалили, незважаючи на заперечення представників Росії та Казахстану.

Під час Голодомору в 1932-1933 роках в Україні, за різними підрахунками, загинули від 7 до 10 мільйонів людей.

Від “Аратти”: історія Європи вже знає подібні приклади, коли у 30-ті роки минулого століття лідери «великих» європейських країн сдавали малих сусідів, аби не дратувати агресивних Гітлера і Сталіна. І саме це плазування перед зухвалістю агресорів й стало справжньою причиною Другой Світової війни, яка коштувала не політиканам, а людству десятки мільйонів життів. Невже європейські політикани нічому не навчилися?

Із іншого боку, у нас, українців, виникає закономірне питання: якщо Голодомор, вчинений Сталінською клікою і старанно виконаний Лазарем Кагановичем із товаришами не геноцид, то чому геноцидом визнано Холокост? І в чому різниця між сталінськими та гітлерівськими концтаборами? В них, якщо це досі не відомо європейцям, було закатовано мільйони українців. Проте, не відомо, щоб нацисти винищили голодом мільйони іудеїв.

Відтак, виникає закономірне питання саме до «законодавців європейської демократії»: чим розтріляний чи закатований йудей кращий за українця, німця чи поляка?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.