Автобус стає забавою для екстремалів. В них влада перетворила мільйони громадян

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.07.2008 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5358

Протягом місяця Головавтотрансінспекція спільно з Державтоінспекцією проводили комплекс профілактичних заходів на пасажирському транспорті під назвою “Автобус -2008”. Підсумки - не веселі.

Операція “Автобус-2008” тривала з 15 травня по 16 червня 2008 року. Під час операції було залучено 4067 посадових осіб: 3753 працівників Державтоінспекції та 281 інспектор Головавтотрансінспекції. Найбільше працівників було задіяно в Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Харківській, Черкаській областях, повідомляє прес-служба Мінтрансу.

Під час проведення рейду перевірено 16,1 тис. суб'єктів господарювання та 156,7 тис. автобусів, які використовувались для надання послуг з перевезення пасажирів (10,1 тис., що здійснювали перевезення дітей та 1,4 тис., які використовувались для перевезення пасажирів у міжнародному сполученні). Результати перевірок виявили, що з понад 16 тис. суб’єктів господарювання 13,8 тис. не мали власної матеріально-технічної бази.

Серед перевірених майже 157 тис. автобусів виявлено понад 34,4 тис. технічно несправних, у тому числі 6,2 тис. із заблокованими запасними та аварійними виходами, 5,3 тис. з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння, 1007 автобусів, переобладнаних для роботи на газовому паливі з порушеннями діючих вимог та 133 автобуси, на яких здійснювались перевезення пасажирів у міжнародному сполученні без контрольних пристроїв (тахографів).

Крім того, працівниками Державтоінспекції було виявлено понад 91 тис. порушень водіями правил дорожнього руху, у тому числі зафіксовано 362 факти керування автобусами водіями у стані алкогольного сп'яніння, більше 13,5 тис. випадків перевищення швидкісних режимів, 968 випадків керування автобусами водіями без категорії «Д» у посвідченні водія, 2092 порушення правил проїзду залізничних переїздів та 514 випадків порушень законодавства під час перевезення організованих груп дітей.

У той же час працівниками Головавтотрансінспекції та Державтоінспекції виявлено 5,2 тис. фактів використання автобусів під час регулярних, регулярних спеціальних та нерегулярних перевезень без відповідних документів(реєстраційних документів на транспортний засіб, ліцензійних карток, дорожніх листів, договорів, документів про оплату транспортних послуг), з яких 2071 випадок керування автобусами без відміток механіка в дорожньому листі та 1858 без відміток лікаря в дорожньому листі.

Працівниками територіальних управлінь Головавтотрансінспекції під час проведення рейду складено 4164 акти за статтею 60 Закону України «Про автомобільний транспорт», видано 2226 приписів, складено 234 акти за невиконання приписів Головавтотрансінспекції та притягнуто до відповідальності перевізників-порушників на загальну суму 3,1 млн. грн.

Спільним зусиллями проведено 640 позапланових перевірок дотримання пасажирськими перевізниками вимог транспортного законодавства та ліцензійних умов, підготовлено 515 повідомлень до замовників перевезень щодо ініціювання позбавлення перевізників-порушників договорів на перевезення пасажирів на маршрутах.

Замість післямови. Національні перевізники полюбляють публічно проливати крокодилячі сльози та шоу страйків із перекриттям доріг із метою витрясти побільше грошиків із кишень громадян-пасажирів. Як бачимо - виключно за міфічний сервіс і за власні надприбутки..

Проте, досі ніхто із владних мужів так і не надав, нам, громадянам зрозумілої відповіді: за що ми, власне, платимо? За екстремальну розвагу чи за сервіс? Якщо це розвага, то куди ж подівся сервіс, який називається “громадський транспорт”?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.