Політичні репресії. Оточення гаранта грає у брудні ігри

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.07.2008 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5359

Позбавити когось українського громадянства може тільки одна людина в Україні – це Президент, і для цього має бути тільки одна підстава – отримання громадянства іншої держави.

Про це повідомив народний депутат України, член депутатської групи «Народна самооборона» Володимир Ар’єв, коментуючи рішення Апеляційного суду міста Києва.

«Я думаю, Президент не піде на незаконні дії, оскільки у Жванії, наскільки мені відомо, немає іншого громадянства», – зауважив Володимир Ар’єв.

«Рішення суду ще нічого не означає, воно досить обережне, оскільки судді розуміють, що до чого, і що відбувається насправді», – підкреслив народний депутат.

Володимир Ар’єв відзначив, що якби й були порушення під час оформлення громадянства Давида Жванії, то у кожного порушення є термін давності. «Не мають терміну давності тільки ті злочини, які передбачають довічне ув’язнення», – зазначив парламентарій, додавши, що «з юридичної точки зору все вже давно минуло, а єдина мета – політично розібратися із Жванією».

Володимир Ар’єв також вважає, що те, що відбувається зараз довкола Давида Жванії, – це досить брудна політична гра, яку затіяло оточення Президента.

А тим часом, народний депутат України Геннадій Москаль, який представляв інтереси Давида Жванії в Апеляційному суді Києва, подав до Верховного Суду України касаційну скаргу. У даній скарзі Геннадій Москаль просить:

1. Постановити ухвалу про скасування рішення апеляційного суду м. Києва і залишити в силі судове рішення Радянського районного суду м. Києва від 30 вересня 1999 року. Про встановлення факту безперервного проживання Жванії Д.В. на території України з 1991 року.

2. Скасувати ухвалу Апеляційного суду м. Києва про продовження терміну апеляційного оскарження скарги Генеральної прокуратури України в справі № 2-3919-а/99 за заявою Жванії Д.В.

3. Постановити ухвалу про зупинення дії рішення апеляційного суду м. Києва від 02 липня 2008 року в справі № 2-3919-а/99 до розгляду касаційної скарги у Верховному Суді України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.