Демарш регіоналів не допоміг Семенюк - вона отримала “незадовільно”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.07.2008 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5360

Парламентська комісія з питань приватизації сьогодні, заслухавши звіт Фонду держмайна України за 2007 рік, визнала роботу Фонду незадовільною.

Крім того, комісія вирішила звернутися до Верховної Ради із проханням розглянути питання щодо відповідності голови ФДМУ Валентини Семенюк-Самсоненко займаній посаді.

За проголосувало 16 членів комісії, включаючи 9 голосів за дорученням.

Як зазначається в аналітичній довідці про діяльність ФДМУ й виконанні держпрограми приватизації в 2007 році, за минулий рік завдання Фондом з надходження коштів від приватизації в держбюджет виконано тільки на 23,2%, у держбюджет надійшло тільки 2 млрд. 358,3 млн. грн.

Також, відповідно до документа, аналіз результатів договорів із продажу стратегічних підприємств показує, що сім з десяти об'єктів продані практично за первісною ціною. "Низька ефективність результатів проведених конкурсів є наслідком грубих порушень статті 15 закону про приватизацію, який установлено, що цей продаж передбачає загальнодоступність і конкуренцію покупців. Однак частина конкурсів проводилася Фондом непрозоро, з спеціальним обмеженням кількості покупців і наданням переваг окремим покупцям", - зазначається в аналітичній довідці.

Зокрема, у документі говориться, що Луганськтепловоз "був проданий із грубим порушенням законодавства, зазначаються факти, що Фонд не прийняв заходів щодо повернення в держвласність Нікопольського заводу феросплавів, а також що всупереч законодавству була зменшена держдоля в статутному фонді Дніпроенерго.

Також комісія зазначає численні порушення в сфері інформаційного забезпечення процесів приватизації. Зокрема, зазначається, що заяви глави Фонду найчастіше не відповідають реальному положенню справ.

Раніше Кабмін запропонував Раді призначити головою ФДМ депутата Ради Кожемякіна (БЮТ).

На цей момент остаточно невідомо хто виграв у суді 17 червня між Семенюк і БЮТ. Кожна зі сторін заявляє про свою перемогу. Справа складається з призупинення рішення Кабінету міністрів про звільнення з посади глави Фонду державного майна Семенюк-Самсоненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.