МВС в курсі, де ловити “жирного хабарника”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.07.2008 16:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5361

Більшість хабарів в Україні безпосередньо пов'язані з виділенням землі або наданням її в оренду.

Про це повідомив начальник департаменту державної служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.

"Із сотні хабарів 60% - це ті, котрі були отримані за виділення землі або надання її в оренду", - підкреслив Скалозуб на прес-конференції.

Усього, за його словами, у сфері земельних відносин цього року МВС розкрило 1400 фактів правопорушень. У незаконному обігу знаходилося 15 тис. га землі на суму більш 800 млн. грн.

Говорячи про роботу департаменту, Скалозуб повідомив, що в поточному році розкрито більш 9 тис. злочинів у сфері службової діяльності, з них більш 1,5 тисяч фактів хабарництва.

За його словами, більш 300 випадків суми хабарів перевищували 10 тис. грн.

Начальник департаменту також підкреслив, що МВС усе частіше фіксує хабарництво з боку керівників райадміністрацій, мерів і чиновників.

Усього за злочини в сфері службової діяльності до кримінальної відповідальності притягнуто 740 посадових осіб органів влади. "Значно зріс рівень посадових осіб, що притягуються до кримінальної відповідальності", - відзначив Скалозуб.

Серед сфер, у яких поширене хабарництво, за його словами, сфера послуг, регуляторна сфера, одержання так званих відкатів при виділенні бюджетних коштів.

Загальна сума хабарів, за словами Скалозуба, цього року склала 60 млн. грн., що в 10 разів більше, ніж за аналогічний період у минулі роки.

Скалозуб також повідомив, що МВС у поточному році розкрило більш 800 фактів виробництва фальшивих грошей, ліквідувала 16 підпільних виробництв. "Нами фіксується вся схема від виготовлення до збуту", - підкреслив він.

Говорячи про роботу міліції в плані захисту бюджетних коштів, Скалозуб повідомив, що в поточному році розкрито більш 400 тис. злочинів, безпосередньо пов'язаних зі зловживанням або розкраданням бюджетних коштів. Більшість з цих злочинів відбувалися в сфері державних закупівель.

Говорячи про протидію злочинам у сфері ігорного бізнесу, начальник департаменту підкреслив, що міліція розкрила вже 2,5 тис. фактів протиправної діяльності ігрових автоматів, казино і подібних закладів. За правопорушення вилучено 6 тис. одиниць ігрового устаткування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.