Цінова війна проти народу. Льоня Космос зазіхнув на гаманці киян

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.07.2008 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5364

Столична мерія планує підняти ціну на хліб майже вдвічі, а бідним продавати його за картками. Водночас уряд не бачить підстав для підвищення цін.

«Замість того, щоб Черновецькому відповідати за свавілля, порушення закону, останні вибори його легалізували. Тепер він робитиме в Києві все, що завгодно, не дивлячись на Кабмін, Секретаріат Президента», – сказав народний депутат України, Кирило Куликов, коментуючи нову хвилю підвищення цін у Києві, зокрема на хліб та за проїзд у міському транспорті.

«Тепер Черновецький буде не стільки дерибанити землю, скільки розкрадатиме міський бюджет. Це стане його основним бізнесом», – підкреслив Кирило Куликов.

За його словами, розграбування міста кланом Черновецького стане платою за помилку, якої припустилася демократична коаліція, не висунувши на позачергових виборах Київського міського голови єдиного кандидата.

Кирило Куликов наголосив на тому, що перемога Черновецького на виборах стала можливою лише дякуючи підтримці його кандидатури Секретаріатом Президента. «Ця підтримка ще не раз аукнеться самому Секретаріату. Тепер Черновецький буде використовувати всі свої можливості, аби змінити своїх господарів», – переконаний політик.

«Він не раз уже демонстрував це. Раніше його підтримувала Партія регіонів, потім – Секретаріат Президента. А тепер йому на всіх наплювати – він сам собі господар», – підкреслив Кирило Куликов.

Він вважає, що Київському міському голові вдалося продати АКБ «Правекс-Банк», який належав Черновецькому, лише тому, що «мера легалізували вибори». «До виборів Черновецький не продав би банк, бо інвестор розумів, що його становище було не стабільне. А зараз продав, адже на певний час ситуація стабілізувалося», – зауважив нардеп від «Народної самооборони».

Нагадаємо, 2 липня з’явилася інформація про те, що італійська група «Intesa Sanpaolo» завершила угоду з придбання 100% акцій АКБ «Правекс-Банк». Сума операції становить 493 млн євро. Раніше Л. Черновецький заявляв, що «Правекс-Банк» не продається.

Відповідаючи на запитання про термін перебування нинішнього мера Києва на своїй посаді, Кирило Куликов сказав, що однозначну відповідь тут може дати лише Конституційний суд, оскільки виникла правова колізія.

«З одного боку, вибори до місцевих рад та до Верховної Ради призначаються однією постановою. А з іншого – відповідно до Закону про столицю, Київський міський голова обирається на п’ять років», – зазначив Кирило Куликов.

Замість післямови. У коридорах столичної влади подейкують, що шоу навколо цін на хлібобулочні вироби насправді є частиною багатоходової афери, мета якої - створити умови штучного банкрутства хлібзаводу, який розташовано у центрі столиці та прибрати у "хазяйські руки" земельку, на якій він стоїть. Кажуть, що новоявлений мер вже навіть покупця знайшов у якого вже готовий проект новобудови - чергового бізнес-центру.

Так це, чи ні - ми скоро побачимо на власні очі.

А народним обранцям ми б порадили поцікавитися, що ж насправді відбувається навколо "Києвхліба". Ми чомусь впевнені, що результат цього розслідування додасть роботи слідчим ГПУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.