Росія конкурує із “Аль-Каїдою” та Іраном. У списку загроз Великобританії

Автор/джерело -  © Обозрєватєль



Дата публiкацiї - 4.07.2008 16:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5367

Спецслужби Великобританії поставили Росію на третє місце в списку загроз для своєї країни. Обійти її по змогли тільки терористи “Аль-Каїди” і ядерна програма Ірану.

Ці дані опублікувало британське видання The Times напередодні першої зустрічі прем'єр-міністра Великобританії Гордона Брауна з главою російської держави Дмітрієм Медвєдєвим.

За інформацією видання, в спецслужбах існує думка, що все три розвідувальні відомства Росії буквально переповнили країну своїми агентами. Співробітники спецслужб роздратовані тим, що на боротьбу з військовим і промисловим шпигунством росіян їм доводиться відволікати життєво необхідні ресурси.

Крім того, російських агентів звинувачують у вбивстві емігранта Олександра Літвиненка і в декількох замахах. Стосунки між двома країнами останнім часом швидко погіршувалися також у зв'язку з неприємностями, що кояться в Росії із нафтовою компанію British Petroleum, а також культурниим департаментом уряду королівства – Британською радою.

Відзначимо, що Браун і Медвєдєв зустрінуться в понеділок на японському острові Хоккайдо перед відкриттям саміту Великої Вісімки.

Російська сторона перед цією подією дала зрозуміти, що хотіла б припинити тертя в стосунках з Великобританією. Так, в інтерв'ю іноземним кореспондентам Медвєдєв заявив, що міжнародні відносини завжди вимагали взаємного зближення.

В той же час британська сторона проявляє обережність у зв'язку з «вельми чутливим» характером майбутньої зустрічі двох лідерів. Проте один з високопоставлених представників уряду Великобританії дав зрозуміти, що згідно з думкою Медвєдєва про суть міжнародних відносин і що Браун чекає на «конструктивну дискусію».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.