Тимошенко побачила нікчемність власників суднобудівних заводів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.07.2008 16:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5368

Уряд ініціюватиме зміну неефективних інвесторів підприємств суднобудівної галузі.

Про це повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко у Миколаєві під час наради з розгляду стану справ і перспектив розвитку суднобудівної галузі, яка відбувається на підприємстві „Океан”.

За словами Тимошенко, на жаль, сьогодні держава не завжди є ефективним інвестором на підприємствах суднобудування. За її словами, зокрема Уряд оцінює як кризовий стан на Чорноморському суднобудівному заводі, акціонерному товаристві „Феодосійська суднобудівна компанія „Море”, а також на Суднобудівному заводі імені 61 комунара.

Прем’єр-міністр України запропонувала власникам підприємств зазначеної галузі розробити план дій щодо відродження українського суднобудування. „Уряд готовий і зірку з неба зняти, щоб суднобудівна галузь розвивалася і ставала на ноги”, - підкреслила Тимошенко.

Вона вважає, що власники суднобудівних підприємств в першочерговому порядку мають забезпечити виконання всіх соціальних гарантій працівникам галузі, а також вийти на рівень достойної заробітної плати.

Прем’єр-міністр України повідомила, що сьогодні обсяг світового ринку суднобудівної продукції складає 70-80 млрд. доларів на рік. При цьому доля України в загальному ринку світових замовлень серед держав-судновиробників сьогодні складає 0,15%, порівняно з 5,2% у 1991 році.

„Ми мусимо зробити неможливе, щоб повернути свою долю на ринках”, - підкреслили Глава Уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.