Зіткнення українських моряків із “п'ятою клоною” показало, яка влада у Севастополі

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 6.07.2008 23:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5371

Зіткнення близько 100 прихильників партії «Російський блок», Блоку Наталії Вітренко і громадської організації «Російська громада Севастополя» з приблизно 100 моряками українського військового гарнізону сталося 5 липня в Севастополі.

Моряки намагалися не пропустити прихильників зазначених організацій на причал Графської пристані, де з ранку українські військовослужбовці встановлювали на стінці нижнього причалу Графської пристані меморіальну дошку на честь 90-летия підйому українських державних прапорів на кораблях російського імперського Чорноморського флоту в 1918 році.

Демонстранти від згаданих організацій намагалися прорватися через колони Графської пристані крізь оточення матросів, які щільно стояли, проте військові їх не пропускали.

Приблизно о 13:10 за місцевим часом один з демонстрантів крикнув натовпу: «Севастопольці! За мною!» і близько ста демонстрантів на його заклик почали силою проривати оточення військових з метою пройти на нижній причал Графської пристані.

Під час зіткнення демонстранти і військові тягали один одного за руки і одяг, рвали одяг, обливали один одного фарбою і водою, лаяли супротивників нецензурною лайкою.

Близько 50 демонстрантів розламали металеву огорожу, тимчасово виставлену перед колонами Графської пристані, прорвали оточення військових, пройшли на нижній причал і почали бійку з тими, хто встановлював табличку.

Зіткнення закінчилися приблизно о 13:45, коли військові по команді офіцерів зняли оточення навколо Графської пристані.

Демонстранти, що прорвалися на нижній причал, серед яких були депутати Севастопольської міської і районних рад, зірвали меморіальну дошку і скинули її в морі.

Після цього три демонстранти за допомогою кувалд і металевих балок розбили мармурову основу на стіні Графської пристані, на якому була раніше встановлена меморіальна дошка.

Демонстранти також зірвали з Графської пристані гасло «Вітаємо з 16-ми роковинами ВМС України».

Під час зіткнень в районі Графської пристані і нижнього причалу знаходилися вісім міліціонерів, зокрема два старші офіцери міліції, які спостерігали за тим, що відбувається.

Під час зіткнення важко поранених помічено не було.

Сьогодні ж міська влада Севатополя доручила правоохоронцям вжити заходів для відновлення громадського порядку.

«Винних в розпалюванні протистояння і псуванні міського майна притягати до відповідальності згідно із законом. Наразі двох пікетників затримано», - сказано в повідомленні прес-служби.

Дії пікетників названо протиправними.

Від “Аратти”: цікаво було б знати: в Севастополі ще українська міліція чи вже російська? А прокуратура?

А ще, дуже цікаво: чи є у Севастополі СБУ і чим воно займається? Принаймні, не протидією ФСБ та ГРУ МО РФ - точно. Інакше б подібних брудних провокацій би просто не було. Бо не було б фінансування так званих "пікетників".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.