Ватага адмінресурсу. У Дніпропетровських чиновників - мобілізЄЦ

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.07.2008 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5377

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації, колишній нашоукраїнець Віктор Бондар увійшов до регіональної організації партії “Єдиний центр”. Разом із ним лави у ЄЦ подалися ще кілька посадовців високого рангу з облдержадміністрації.

Дніпропетровська «Наша Україна» готується до нових втрат.

«Україні потрібна нова політична сила, яка змінить ставлення людей до політики», – таке офіційне пояснення своєму крокові голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар дав на зборах місцевих «єдиноцентрівців» цими вихідними.

За словами керівника Дніпропетровщини, у час політичних негараздів в Україні до влади має прийти нова політична сила, яка б своїми «прагматичними, зваженими кроками змогла б вивести країну на новий рівень розвитку».

Віктор Бондар переконаний – його перехід до нової партії буде на користь усьому регіонові: разом із однодумцями, сподівається він, можна буде змінити систему міжбюджетних відносин і «протистояти нинішньому урядові, який майже не надає коштів для області».

Як повідомила Радіо Свобода прес-секретар Віктора Бондаря Алла Шоріна, голова Дніпропетровської облдержадміністрації не обійматиме керівних посад у «Єдиному центрі», він буде лише «почесним членом» партійної організації.

Апарат – на партію

Новоспечена партія на Дніпропетровщині, очевидно, спиратиметься на апарат державних службовців.

Керівником обласної організації «Єдиного центру» став начальник юридичного управління облдержадміністрації Володимир Юрченко.

До партійного осередку також увійшли начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Любович, начальник управління внутрішньої політики облдержадміністрації Гліб Пригунов, керівники низки підприємств та установ.

До речі, Гліб Пригунов, так само як і Віктор Бондар, задля членства у новій партії полишив «Нашу Україну».

Дніпропетровські «нашоукраїнці» готуються до скорочення лав

А втім, дніпропетровські «нашоукраїнці» ситуацію зі втратою однопартійців не драматизують.

Як заявив в інтерв’ю для Радіо Свобода голова обласної організації «Нашої України» Віктор Гноєвий, партійна діяльність голови облдержадміністрації й раніше не впливала на стан справ у регіональному осередку, адже він був членом столичної, а не дніпропетровської організації «Нашої України».

Вихід же з партії керівника управління внутрішньої політики місцеві «нашоукраїнці» суттєвою втратою не вважають, однак готуються до нових втрат.

Віктор Гноєвий прогнозує, що незабаром у лавах партії не дорахуються ще щонайменше кількох членів, які зараз обіймають посади голів районних держадміністрацій.

Черговий адмінпроект?

Установчий з’їзд партії «Єдиний центр» відбувся 27 березня у Києві. До партії «Єдиний центр» 25 квітня вступив керівник Хмельницької облдержадміністрації Іван Гавчук, а 7 червня Житомирської — Юрій Забела.

Експерти оцінюють розбудову «Єдиного центру» як повторення вже випробуваного в Україні досвіду — створення партій під конкретну виборчу кампанію. Такими свого часу були Народно-демократична партія та Блок «За єдину Україну».

Головне завдання таких партійних новоутворень, на думку політологів, – «мобілізація» адмінресурсу для його можливого використання під час виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.