Ватага адмінресурсу. Балога, врешті, приєднався до Кріля

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.07.2008 15:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5380

Керівник СП Віктор Балога написав пафосну заяву в ЄЦ. Тепер, для повноти і гармонії, не вистачає почесного глави партії адмінресурсу - Віктора Ющенка.

Аби не псувати високого стилю цитатами, подаємо текст заяви Балоги без змін та коментарів, відповідно до першоджерела:

“Я написав заяву про вступ до Єдиного Центру – політичної сили з новою якістю демократичного базису, справжньою ідеологією та відповідальністю, піднесеною в ранг обов’язку. Переконаний: це принципово інша, сучасна й адекватна пропозиція сьогодення, з широкою перспективою зміцнення та розвитку.

Необхідність у формуванні такої політичної сили виникла давно, принаймні відтоді, як у партійних лавах демократів утворилося багато тріщин і розломів. Під загрозою повної дискредитації, суспільної зневіри та поступового політичного забуття опинилася сама демократична ідея. Дуже тривожним дзвінком стали для мене останні вибори в Києві.

У мільйонів українців, які пов’язують майбутнє своєї Вітчизни тільки з демократичним вибором, почала розмиватися довіра до “традиційних” демократів, які коріннями вросли в пізні вісімдесяті та ранні дев’яності. Поки вона не зникла остаточно, активним носіям демократичних переконань вкрай потрібні нові можливості та ресурси для втілення цінностей демократії. Цим полюсом тяжіння, переконаний, буде саме Єдиний Центр.

Я беззастережно вірю в цю політичну силу. Її прагнення, енергія і рух спрямовані у завтрашній день. Єдиний Центр – це об’єднання різних людей на зрозумілій і чіткій ідеологічній основі. Її вектор україноцентричний, її пріоритети національні, а діяльність – чесна і відкрита. Усе це створює свіжу пропозицію серед розмаїття програм, облич і гасел. Причому пропозицію не на коротку дистанцію - перед виборами і до кінця кампанії - а розраховану на здобуття владних можливостей для реалізації амбітних цілей національного і державного будівництва

Єдиний Центр – це конструктивна альтернатива. Вона не має мети підкорення і узурпації демократичної ідеї, монопольного панування на цьому фланзі. Навпаки, моделлю політичного співжиття пропонується продуктивна конкуренція, змагання концепцій і програм. Єдиний Центр вперше у вітчизняній політичній практиці запроваджує механізм політичної відповідальності за втілення проголошеного курсу.

Політична сила під назвою «Єдиний Центр» усвідомлено поділяє програму дій Президента України Віктора Ющенка та всіляко сприятиме Главі держави в її втіленні. Ми – однодумці Президента, наші цілі – спільні.

Ми також бачимо своїх партнерів по демократичному табору. Насамперед, це Народний Союз “Наша Україна”, демократична сутність якої була не раз перевірена у складних випробуваннях і запеклих баталіях. Запрошуємо всіх “нашоукраїнців” до діалогу та співпраці. Єдиний Центр розраховує також на плідні взаємини з усіма політичними силами, які діють в інтересах людини, суспільства та Української держави.

Для мене вступ до Єдиного Центру став послідовним продовженням багатьох років політичної діяльності. Цей крок визначатиме логіку моєї політичної активності незалежно від займаних посад.

Попереду – цікава та важлива робота. Ми поставили перед собою досить складні завдання з оновлення українського демократичного простору. Вірю в успіх цією справи”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.