Севастопольські депутати вважають, що побитих моряків треба ще посадити

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 8.07.2008 18:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5384

Московські маріонетки із українськими депутатськими значками вчергове показали своє обличчя.

Севастопольська міська рада на сесії 8 липня прийняла звернення до військової прокуратури і інших правоохоронних органів з проханням притягти до відповідальності командування Військово-морських сил України за допущення зіткнень між демонстрантами і українськими військовослужбовцями на Графській пристані 5 липня в Севастополі.

За ухвалення відповідної ухвали проголосували 47 з 63 присутніх на сесії депутатів (всього в міськраді 75 депутатів).

У прийнятому документі йде мова про те, що командування ВМС порушуючи чинне законодавство наперед не повідомило Управління внутрішніх справ Севастополя про підготовлювану акцію з установки на Графській пристані пам’ятної дошки на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту, тому міліція не змогла забезпечити громадський порядок і запобігти силовому протистоянню.

В ухвалі також говориться, що керівництво Севастопольської міської державної адміністрації не прийняло ніяких заходів по стабілізації ситуації, не забезпечило заходи щодо охорони суспільної безпеки і громадського порядку, що прямо передбачене законом про місцеві державні адміністрації.

«Подібні дії спровокували законне обурення жителів міста, яке переросло у відкрите протистояння севастопольців з моряками ВМСУ... 5 липня 2008 року військовослужбовці, не маючи ніяких дозвільних документів, обмежили громадянам вхід на Графську пристань, а потім необґрунтовано застосували фізичну силу до севастопольців, серед яких були і жінки. Деяким жителям були нанесені тілесні ушкодження», - йде мова в документі.

Як повідомлялося раніше, 5 липня в Севастополі відбулися зіткнення між прихильниками партії «Російський блок», Блоку Наталії Вітренко і громадської організації «Російська община Севастополя» з військовослужбовцями українського гарнізону, які встановлювали на стіні нижнього причалу Графської пристані меморіальну дошку на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях російського імперського Чорноморського флоту в 1918 році.

Демонстранти оточили військових, зірвали зі стіни Графської пристані пам’ятну дошку і кинули її в море.

За фактом хуліганських дій демонстрантів, хоч із запізненням, прокуратура порушила кримінальну страву. Двоє активних учасників цього акту вандалізму було заарештовано.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.