Таке буває, коли у населеному пункті України відсутня українська державна влада

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.07.2008 15:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5388

У Севастополі, вочевидь, немає кому захистити законні інтереси українських громадян. Проте, російські спецслужби почуваються комфортніше, ніж у Москві.

Українська громада Севастополя повідомила про намір сформувати власні загони самооборони для «захисту своїх домівок, своїх рідних і своєї країни», оскільки держава не може захистити українських громадян та українських моряків у Севастополі.
Зокрема, лідер цієї організації Мирослав Мамчак зазначив, що якщо до Дня незалежності України пам’ятну дошку на честь ювілею українізації Чорноморського флоту не відновлять, активісти Української громади Севастополя зруйнують незаконно встановлений у місті пам’ятник імператриці Катерині Другій.

Додамо, що допомогти українцям зголосилися кримські татари.

За словами лідера Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, у Севастополі небагато кримських татар, але Меджліс «зможе надіслати своїх людей, якщо будуть якісь акції протесту».

Тим часом у Севастополі очікують прибуття російських казаків, які мають намір провести в Криму миротворчу операцію з метою захисту пам’ятника.

Українська громада Севастополя, що об’єднує більшість проукраїнських організацій міста, закликала Президента, Прем’єр-міністра і Голову Верховної Ради України розглянути ситуацію, що склалася у Севастополі.

Громада просить винести це питання на засідання РНБО.

Громада вимагає розпустити Севастопольську міську раду, заборонити діяльність антиукраїнських організацій і партій в регіоні, покарати організаторів і учасників акту вандалізму у Севастополі і притягнути до відповідальності за бездіяльність керівників севастопольської міліції і прокуратури.

Про це йдеться у відповідній заяві цієї організації з приводу нападу на українських військових і знищення меморіальної дошки на честь 90-річчя підняття українських прапорів на кораблях Чорноморського флоту.

Як повідомлялося раніше, 5 липня у Севастополі представники проросійських організацій разом із декількома депутатами міськради зірвали меморіальну дошку на честь 90-річчя підняття українського прапора на кораблях Чорноморського флоту й утопили її в морі.

Від “Аратти”: не треба бути генієм контррозвідки, аби зрозуміти, за чиїм замовленням і на чиї грошики вчиняються безладдя у Севастополі. Де, до речі, легально діють відділи ФСБ та ГРУ МО РФ. Зрозуміло, що діють далеко не в інтересах України і тим більше не у вакуумі, а за допомогою і своєї агентурної мережі, і офіцерів напівлегального діючого резерву.

Як і не важко здогадатися, навіщо Луб'янці загвинчувати напруженність у місті, де розташована головна база військового ЧФ РФ.

Проте, важко зрозуміти українське керівництво, яке цілком свідомо кидає напризволяще українських громадян. Чи Севастополь хтось вже подарував Росії?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.