Цінова війна проти народу. У столиці може подорожчати вода, тепло і метро

Автор/джерело -  © ІнтерМедіа



Дата публiкацiї - 9.07.2008 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5390

У Києві наприкінці літа ціни на деякі житлово-комунальні послуги можуть вирости удвічі, а проїзд у метро - до 1 грн. 20 коп.

Про це аявив голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства, представник фракції Громадського активу Києва та голова правління ЗАТ "Київенергохолдінг" Юрій Бондар.

Як він наголошує, служби, що надають ці послуги, є на межі банкрутства. У зв'язку з цим Бондар бачить два виходи: або підвищувати тарифи, або отримувати постійні дотації з держбюджету.

Водночас прес-секретар Бондаря Оксана Дмитровська пояснила, що тарифи, які залежать від міської влади, є значно заниженими. "Наприклад, вода та водовідведення, за які сьогодні платять 1,48 грн., мають коштувати 2,82 грн. за кубічний метр. А проїзд у метро - щонайменше 1,20 грн.", - зазначила Дмитровська.

Вона також сказала, що собівартість тарифів за тепло на 60% вища за ті розцінки, які існують сьогодні.

Секретаріат Президента України занепокоєний невмотивованими тарифами на житлово-комунальні послуги, які встановлені в окремих регіонах.

Про це заявив 7 липня під час селекторної наради з головами обласних держадміністрацій заступник голови Секретаріату Роман Безсмертний. Він підкреслив, що розрахунок цих тарифів часто здійснюється закрито, без діалогу із громадою, що провокує конфлікти з місцевою владою.

При цьому заступник голови Секретаріату зазначив, що підвищення тарифів має такий негативний наслідок як накопичення заборгованостей за оплату комунальних послуг. Значна сума цих заборгованостей свідчить про колосальні проблеми в ЖКГ, переконаний Безсмертний.

Заступник голови Секретаріату закликав регіони встановлювати обгрунтовані тарифи та прозоро здійснювати цю політику.

Від “Аратти”: оце регіональні князьки, типу столичного, покинуть усе і дослухаються пана Безсметного!

До речі, насмілимося нагадати пану раднику гаранта, що заборгованність за комунальні послуги в першу чергу свідчить про те, що вони завеликі для бюджету пересічної української сім'ї. Тієї самої, яка голосувала за його патрона і роботодавця.

А те, що платня за так звані комунальні послуги неадекватна їхній якості - не здогадуються хіба що у СП. Звісно чому. Бо, не маємо сумніву - у оселях можновладців вони не тільки адекватні, а й надлишково якісні. Втім, вони, "обрані", давно вже мешкають у заміських маєтках і про такі категорії, як жеківський сервіс чи громадський транспорт - мають хіба що туманні спогади далекого дономенклатурного минулого...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.