За ціновою війною стоять цілком конкретні посадовці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.07.2008 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5391

У червні цього року показник інфляції у 2,5 рази нижчий, ніж у червні минулого року, коли працював попередній уряд.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила на початку засідання Кабінету Міністрів.

Прем’єр-міністр зазначила, що інфляція в червні значно нижча, ніж у таких країнах, як Російська Федерація, Білорусь і Казахстан.

“Це означає, що ми з вами загальмували інфляційні процеси і перейшли до нормальної стабільної цінової ситуації”, – сказала глава уряду.

Між тим, цінова війна проти народу має цілком конкретні призвища посадовців.

Тимошенко вважає “абсурдом” цінову політику українського монополіста на ринку м’яса птиці, який збільшив ціну на українську курятину настільки, що вона вже перевищує ціни на птицю у країнах Євросоюзу.

“Це штучний процес, який абсолютно нічого спільного не має ні з якими економічними процесами в країні, в Європі, в світі”, - наголосила Тимошенко.

“Я просто хотіла, щоб вся країна знала: якщо ви на прилавках країни бачите м’ясо курки з абсолютно завищеними і неадекватними цінами, то знайте, що власник цього підприємства – це є практично один із працівників Секретаріату у Віктора Івановича Балоги, який очолює Державне управління справами”, – повідомила прем’єр-міністр.

Вона звернула особливу увагу на ситуацію в Києві. За її словами, столиця України є "лідером усіх інфляційних процесів, тому що пан Черновецький сам і володіє тими підприємствами, які виробляють і хліб, і інші продукти харчування, які і створюють цю інфляцію".

"На жаль, під час виборів була показуха, а після виборів три шкури з киян здирає. Я хочу, щоб кияни, які віддали свої голоси за цього унікального мера, звернули увагу, що після виборів про них забули, і сьогодні в Києві найбільша штучна, абсолютно економічно необгрунтована інфляція", - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.