Королевська сказала те, що “об'єктивно” замовчав Затулін

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.07.2008 19:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5393

Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Російською Федерацією Наталія Королевська прокоментувала заяву депутата Російської Держдуми Костянтина Затуліна про зрив підписання українською стороною заяви про продовження Великого Договору.

«Я хочу абсолютно чітко сказати – позиція української групи депутатів з міжпарламентських зв’язків з Російською Федерацією однозначна і незмінна – ми виступаємо за продовження Великого Договору і зміцнення україно-російських стосунків на основі принципів стратегічного партнерства. Ми налаштовані конструктивно в цьому питанні – і готові надалі обговорювати тему пролонгації Великого Договору з російською стороною», - заявила Наталія Королевська.

Королевська відзначила, що обидва проекти звернень як відносно відміни списків персон нон-грата, так і про продовження дії Договору про дружбу і співпрацю були погоджені представниками БЮТ, але остаточно можуть бути підписані лише після засідання української парламентської групи. Співголова підкреслила, що в Одесі були присутні лише 11 народних депутатів від України, тоді як група налічує 157 депутатів.

«Не потрібно ставити віз попереду паровоза. Миттєві інтереси і заробіток партійних і особистих політичних дивідендів не мають бути такими, що визначають в перспективі взаємини наших держав», - сказала Королевська.

Нардеп упевнена, що не має жодного сенсу заполітизовувати україно-російські відносини, вносити штучні конфліктні теми і проблеми до цих стосунків – в цьому немає перспектив ні для України ні для Росії.

«Штучне нагнітання ситуації, резонансні заяви і взаємні докори, - це ті методи, які націлені лише на розхитування ситуації. Націлені на негатив. Тому я прошу як російських колег, так і українських утриматися від жорстких заяв на цю тему. Так як це не принесе користі ні народові України, ні народові Росії» - упевнена депутат.

Як повідомлялося раніше, перший заступник голови комітету Держдуми РФ по справах СНД і зв'язкам зі співвітчизниками Костянтин Затулін на прес-конференції в Одесі заявив, що українські нардепи зірвали підписання спільних заяв. За його словами, у неділю зранку, не попрощавшись, частина українських депутатів, в основному тих, що входять до складу правлячих партій, покинули Одесу, не підписавши два важливих звернення, які були підготовлені напередодні в ході засідань.

Затулін відзначив, що такі дії українських депутатів наражають на небезпеку Великий договір.

За його словами, звернення підписала в повному складі російська делегація й частина українських депутатів. Затулін стверджує, що українці, які виїхали, у телефонних розмовах вибачалися й обіцяли підписати документи у вівторок, однак він висловив сумнів, що це відбудеться.

Замість післямови. Ми, порівнявши два погляди на одну й ту ж подію, переконалися вчергове, що брехня і російська політика - синоніми.

Причому, підкреслимо, примітивна брехня. Оскільки пан Затулін, зрозуміло, журналістів за людей не вважає. А даремно, бо у колег, також є очі і здатність оцінити кількість учасників події, тим більше, що персони нардепів - вже достатньо відомі, аби їх не сплутати ні із ким іншим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.