Парламент розглядає питання про довіру прем'єр-міністру, замість бюджету

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.07.2008 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5399

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та коаліція погодились на першочерговий розгляд у Верховній Раді проекту резолюції щодо висловлення недовіри уряду.

Про це заявив після наради з керівниками фракцій голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.

«Прем’єр-міністр і коаліція погодились на те, щоб резолюція недовіри розглядалась першим питанням», - сказав він.

Одразу після цього, за словами спікера, парламент розглядатиме проект змін до держбюджету та Календарний план роботи ВР.

Яценюк також зазначив, що питання про спосіб голосування за проект резолюції щодо недовіри уряду обговорюватиметься до початку пленарного засідання о 12.00.

Крім того, голова ВР повідомив, що запропонує депутатам від фракції Партії регіонів внести на заміну існуючого проекту постанови про відповідальність уряду на саме резолюцію недовіри, щоб це відповідало Регламенту ВР.

«Є постанова про відповідальність, а потрібна постанова про резолюцію недовіри Кабінету міністрів, як свого часу був відправлений у відставку Віктор Андрійович Ющенко», - сказав він.

Голова ВР також повідомив, що об 11.45 відбудеться ще одне засідання лідерів фракцій.

Тим часом, після короткої паузи, викликаної блокуванням трибуни ПР, на засідання до ВР прибула прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та члени уряду.

Як повідомив голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк, зараз будуть заслухані виступи представників фракцій, які висловлять свою позицію. Після того будуть зачитані депутатські запити. Потім планується затвердити календарний план роботи ВР на третю сесію.

Яценюк також наголосив, що Верховна Рада України має затвердити рішення щодо продовження сьогоднішнього пленарного засідання до завершення розгляду змін до держбюджету на 2008 рік.

П’ятим питанням, за словами голови ВР, буде розглядатися резолюція недовіри уряду, а після цього самі зміни до держбюджету. При цьому голова ВР зазначив, що розглядатимуться два проекти закону – президентський та урядовий.

ВР також сьогодні планує розглянути 92 постанови щодо проведення місцевих виборів.

На цьому, як очікується, буде поставлена крапка в роботі ВР на поточній сесії, і друга сесія буде закрита.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.