Політичні репресії. Наступний, після Жванії, Луценко?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.07.2008 13:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=5400

Нардеп Геннадій Москаль повідомив подробиці “народження” славнозвісного проекту Постанови парламенту про звільнення Юрія Луценка із посади Міністра внутрішніх справ. Законотворчість партонував САМ Кріль.

Як відомо, 7 березня 2008 року Постановою Верховної Ради України створено Тимчасову слідчу комісію на можливе порушення законодавства України і прав людини Міністром внутрішніх справ України Луценка. Термін дії комісії 3 місяці.

За словами Москаля, за три місяці голова комісії Джига жодного разу так і не збирав комісію, оскільки були надії на позитивне розслідування Генеральною прокуратурою України кримінальних справ проти Луценка і відсторонення його від посади слідчим Генеральної прокуратури України.

Коли стало очевидно, що кримінальні справи закриті у судовому порядку, 17 червня 2008 року Джига вносить до Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України № 2653 «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України від 7 березня 2008 року №140-VI «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування висвітлених у засобах масової інформації фактів щодо можливих порушень законодавства України та прав людини Міністром внутрішніх справ України Луценком Юрієм Віталійовичем». Термін дії комісії даним проектом пропонується продовжити до 7 місяців, але Верховна Рада України так і не розглядала даний проект постанови.

7 липня 2008 року Джига намагався зібрати засідання комісії, яка за регламентом, вже нелегітимна, і за відсутності явки на засідання, комісія не відбулася.

8 липня 2008 року під наглядом із Секретаріату Президента України за участю Кріля комісія в складі 8 депутатів з 15 від повного складу, незаконно зібралися на засідання.

Присутність Кріля дала кворум для роботи комісії. Комісія приймає незаконне та нелогічне за поданням до Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про продовження терміну робочої комісії».

9 липня 2008 року, на основі рішення нелегітимної комісії, Джига терміново вносить проект Постанови Верховної Ради України № 2736 «Про звільнення Луценка Ю.В. з посади Міністра внутрішніх справ України» на підставі незаконного рішення нелегітимної комісії, на основні факти, які вже спростовані Апеляційним судом м. Києва та Верховним Судом України.

“Сценарій даного спектаклю розроблений Секретаріатом Президента України і має яскраво виражене політичне забарвлення та продовження наростаючих політичних репресій в Україні”. - зазначив Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.